söndag 8 september 2019

Moderutter

» Läs på!

12 personer rymde tydligen i natt från Migrationsverkets Förvar i Märsta. Och Moderaternas taleskvinna inom Migration- och Socialförsäkringspolitik, Maria Malmer Stenergard, snackar om svängdörrar. Ett uttalande som visar att hon inte vet vad hon snackar om. Men hon reagerar på typiskt "Moderatvis".

Migrationsverket
Som en del av läsarna av Sven Tycker vet, så har jag själv jobbat på ett annat av Migrationsverkets Förvar. I ca 6 år närmare bestämt. Där är verkligen inga svängdörrar på Migrationsverkets Förvar. Hade det varit något sådant så hade man inte behövt använda de metoder som används vid de rymningar som förekommer.

Min gissning, av de rymningar som jag kan minnas, så handlade det ofta om killar/män som inte ville skickas hem den "officiella" vägen. Efter rymningen åkte dom nog ofta hem, men smög in utan att myndigheterna kunde reagera.

Det kvittar hur stor "säkerhet" man bygger upp. Det kommer alltid att finnas de som planerar, försöker och lyckas rymma. Den stora faran är att den enklaste metoden till sist är att ta till våld. Det är viktigt att komma ihåg att de som låses in på ett Förvar blir inte inlåsta där som straff för att dom är kriminella. Det finns personer som är kriminella. Men, de flesta är det inte. Alltså kan man inte heller behandla dom som kriminella.

Maria Malmer Stenergard reagerar på normalt Moderatvis. Hårdare tag löser alla problem! Där är inga svängdörrar på Migrationsverkets Förvar. Jag rekommenderar Maria Malmer Stenergard att göra ett studiebesök på ett Förvar. Då kan hon passa på att prata med några av de som sitter där också. Så kanske hon får en bättre förståelse för människor.

Jag minns att jag när jag jobbade sade att en dag skulle jag räkna hur många låsta dörrar jag under ett arbetspass passerade. Dörrar som öppnades med kort, kod eller nyckel. Det var ett evigt öppnande av låsta dörrar. Jag lyckades aldrig fullfölja räknandet någon dag. Jag gav upp! Svängdörrar? Dra åt skogen!

Migrationsverret

Vi kan lägga till att hälften av rymlingarna den här gången hade fångats in några timmar senare.

Läs lite bakgrund:
Rymning från Migrationsverkets förvar Expressen
Massrymning från Migrationsverket i Märsta Aftonbladet
Migrationsverket: Ska utreda hur det kunde hända SVT
Flertal personer har rymt från förvar Sveriges Radio

Inga kommentarer: