onsdag 25 september 2019

Skolmjölkens dag

» Ett + och ett -

I dagarna har det kommit "krav" på olika saker från företrädare för den nya Högeralliansen. Då ska man vara ärlig. Är det ett bra förslag så ska man också få heder för detta. Men, om det handlar om rena rama struntpratet så ska man säga det. Alltså har jag två förslag som jag ska berätta om från den nya Högeralliansen. Fast jag tror inte att dom är eniga i frågorna. Vi börjar med berömmet.

Kristdemokraterna
Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Jakob Forssmed har förklarat att Kristdemokraterna säger Nej till att avskaffa Värnskatten. Kristdemokraterna tycker helt riktigt att dom dryga 6 miljarder kronor som det kostar statskassan att sänka skatten rejält för landets högavlönade elit kan användas till viktigare saker än att ge dessa lite mer slantar att festa för. Det är den gamla kollegan i den gamla Högeralliansen, Liberalerna, som krävt att Värnskatten ska avskaffas. Gick inte Stefan Löfven med på detta så vägrade Liberalerna att stödja resten av budgeten. Det är uppenbart att Kristdemokraterna inte heller köper den gamla Högeralliansens teori om att ett avskaffande av Värnskatten skulle skapa så stora dynamiska effekter att Staten skulle få mer skatteinkomster än vad avskaffandet skulle kosta. Teorin går nämligen ut på att om den lilla gruppen extremt högavlönade fick sin skatt sänkt så skulle dom bli så lyckliga att dom började jobba så mycket övertid att dom skulle börja tjäna ännu mer pengar. Något som naturligtvis är rena rama struntpratet. Hur som helst är det bra att återfinna Kristdemokraterna på barrikaderna i kampen för att den rika gruppen medborgare får ta ett större ansvar för finansieringen av det svenska samhället. Ni är välkomna! Det är tur att den gamla Högeralliansen har dött sotdöden. För i den hade ni inte fått något gehör för sådana här "socialistiska" tankar.

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa har fått för sig att de som lever på Försörjningsstöd (det som många fortfarande kallar Socialbidrag) använder pengarna till Lyxkonsumtion. Jo, han använder faktiskt det ordet för att motivera varför man inte skall få utbetalt pengar utan istället bara ska få kuponger som man kan lösa in mot mat, hyra och kläder. Allt för att förnedra människor ytterligare. Det framgår inte om det på kupongerna ska framgå att man bara får köpa pyttipanna och lättmjölk och inte anklever eller en vinare. Hur Benjamin Dousa ska lösa det här med kuponger i ett samhälle där vi snart inte kan betala med något annat än kort och Swish begriper jag inte. Men jag tror inte att Benjamin Dousa har tänkt efter (han är ju inte direkt känd för genomtänkta förslag). Han har nog bara fått en snilleblixt en afton när han inte kunde somna. Jag tycker att Benjamin Dousa ska börja leva ett halvår på Försörjningsstöd så får vi se om han lyckas med så mycket lyxkonsumtion. Jag har ett råd till Benjamin Dousa, Tänk först - tal sen!

Läs mer:
KD säger nej till slopad värnskatt - Svenska Dagbladet
Muf:s krav – ersätt pengar med matcheckar - Aftonbladet

Inga kommentarer: