lördag 31 augusti 2019

Den moderata slakten av AF

» Är du nöjd nu Elisabeth Svantesson?

Konjunkturen vänder och går ner samtidigt som Elisabeth Svantessons servettskiss till budget slår igenom på Arbetsförmedlingen. Slakten av AF sätter igång! M+KD budgeten som drevs igenom i Riksdagen innebar bland annat kraftiga nedskärningar på anslagen till Arbetsförmedlingen. Både för personal och vad det gäller anslag till olika åtgärder. Detta sker alltså samtidigt som konjunkturen vänder och arbetslösheten åter ökar. Är du nöjd nu Elisabeth Svantesson?

På måndag inleder Arbetsförmedlingen nedläggningen av sina kontor i Skåne. I Skåne har 230 arbetsförmedlare sagts upp. Personalen minskar från 1675 anställda till 1100 anställda. Kontoren i Båstad, Höganäs, Ängelholm, Örkelljunga, Bjuv, Åstorp, Klippan, Hässleholm, Broby, Bromölla, Landskrona, Arlöv, Lund, Svedala, Trelleborg och Tomelilla läggs ner helt. I Simrishamn och Eslöv ska det finnas ett litet kontor som har öppet några dagar i veckan för bokade besök. I Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ystad kommer Skånes fyra återstående AF-kontor att finnas.

Samtidigt skars anslagen för Extrajobb, Beredskapsjobb och Praktikplatser ner kraftigt. Slakten av Arbetsförmedlingen är i full gång. Arbetsförmedlingens kontakter med arbetsgivare har i stort sett upphört. Det finns inte personal kvar till den typen av arbetsuppgifter. Möjligheten att erbjuda långtidsarbetslösa olika aktiviteter för att få in en fot på arbetsmarknaden har skurits ner kraftigt. Och detta sker alltså samtidigt som konjunkturen vänder. Osäkerheten över vad som händer med Donald Trumps handelskrig med Kina, militära provokationer mot Iran och andra utspel från Donald Trumps Twitterkonto gör att investeringar och konsumtion minskar. Lägg till detta Boris Johnsons Brexit och osäkerheten över konsekvenserna av denna. Arbetslöshetssiffrorna runt om i Europa vänder uppåt igen.

Detta sker alltså samtidigt som den budget signerad av Elisabeth Svantesson som Moderaterna och Kristdemokraterna drev igenom i Riksdagen börjar slå igenom. Är du nöjd nu Elisabeth Svantesson? Har din dröm via servettskissen till budget nu gått i uppfyllelse? Och moderatledaren Ulf Kristersson är väl också nöjd. Han valdes ju in i den svenska Riksdagen en gång med följande löfte:

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Elisabeth Svantesson

Men Elisabeth Svantesson lär ju inte behöva hjälp av Arbetsförmedlingen. Hon har försett sig själv. Det är väl genom sin bakgrund i sekten Livets Ord som Elisabeth Svantesson lärt sig sin form av moral.

Vad skrev media i dag:
Nu startar slakten av Arbetsförmedlingen – på måndag stänger 16 skånska kontor

Inga kommentarer: