fredag 13 september 2019

Obegripligt

» Vidriga knäppgökar

Gårdagens tema var ju det uppdrag som den grekiska EU-Kommissionären Margaritis Schinas har fått: - "Skydda den europeiska livsstilen!" Jag, och många med mig, undrar vad det egentligen innebär. Min första tanke var att ingen svensk skulle kunna begripa sig på dessa dumheter. Ja, med undantag för ett antal sverigedumokrater förstås. Men dom räknar jag inte med! Men nu ser jag att det faktiskt finns en annan svensk EU-Parlamentariker som försvarar dumheterna. Gissa vem?

Jo, Kristdemokraternas Sara Skyttedal. Surprise, surprise! Hon förklarar vad den där "Europeiska livsstilen" innebär. Jag är tacksam för detta Sara. Äntligen begriper jag:

- "Värderingarna bland annat innebär skyddet av rättsstatens principer, tolerans, mångfald och en judeo-kristen värdegrund".

Allra helst det där med "judeo-kristen värdegrund" gillar jag. Äntligen någon som vågar säga ifrån mot galningar som bekänner sig till Asatron. Fredrik Federley från Centerpartiet får veta att han är - "Gråtliberal"! Liberaler måste ju vara det värsta som finns för KD:s Sara Skyttedal. Allra helst socialliberaler som väl bara är ett annat ord för "Gråtliberal". Fast Fredrik Federley är väl inte socialliberal? Kan man bli mer marknadsliberal? Ännu ett bevis för att Sara Skyttedal inte begriper ett skvatt.

Pride flagga
Det där med "Mångfald" var nog riktat mot Sara Skyttedals partikamrater i Sölvesborg där KD tillsammans med SD och Moderaterna nu bestämt att det ska minsann inte flaggas med någon Prideflagga på kommunala flaggstänger. Inte ens under Pride. Det är skönt med politiker som tar kamp för Europeiska Judeo-Kristna värderingar.

För att reta Louise Erixson, Paul Andersson och Sara Skyttedal så tar vi en rejält vacker Prideflagga.

Lite bakgrund:
Bråk i Bryssel: ”Gråtliberal” - Aftonbladet
Prideflaggan stoppas i Sölvesborg - SVT
Efter flaggstoppet – S-toppen besviken: ”Kan bara beklaga det” - SVT
Efter flaggbeslutet – anmäler kommunen till JO - SVT
Moderaterna splittrade om kritiserat flaggbeslut - SVT
Moderata prideprofilen: ”Ett hån mot hela rörelsen” - SVT
Filippa Reinfeldt om flaggbeslutet: ”Beslutet direkt olämpligt” - SVT

Inga kommentarer: