torsdag 2 maj 2019

Uffe har humör

» Första maj, dagen efter

Kanske kan det så här dagen efter vara intressant att fundera lite mer över vad som verkligen sades på första maj, och vad som inte alls sades. Landets största parti hade ju uppenbara problem med vad man egentligen skulle demonstrera för - eller emot. Sedvanliga paroller som Stoppa marknadshyrorna, Minska klyftorna, Värna välfärdsstaten eller Skydda anställningstryggheten gick ju inte så bra att trycka upp på plakaten.

En smart idé hade ju varit om Stefan Löfven tagit upp miljöproblemen och krävt åtgärder mot miljökatastrofen. Men tydligen var inte detta heller godkänt från de "samarbetspartier" som har uppenbart veto mot var Socialdemokraterna ska tycka. Men, Stefan Löfven lyckades tydligen reta gallfeber på Ulf Kristersson i varje fall. Alltid något.

Ulf Kristersson
- "Stefan Löfven tar debatten till nya bottennivåer"
- "Svensk socialdemokrati skämmer ut sig"
- "Sorglig utveckling"
- "Han leker med elden"

Så reagerar en politiker som känner sin ställning hotad och som har dåligt samvete. Vad var det då för lögnaktiga hemskheter och förolämpningar som Stefan Löfven kläckte ur sig? Som kunde reta upp Ulf Kristersson till att ta till denna typen av ord.

- "Jag kan förstå att de behöver göra någonting när allt fler inser att stora skattesänkningar inte är lösningen på alla samhällets stora problem"
- "Det innebär inte att man måste börja snegla på ett parti som en gång grundades av vit makt-rörelsen och sen fundera på hur man ska kunna kopiera deras retorik och till och med samarbeta med deras politik"
- "Stå emot, svik inte det du tror på. Bidra inte till att ge de här krafterna mer makt. Högerextremisterna behöver mer motståndare – inte kopior"

Just det, Stefan Löfven varnade Ulf Kristersson (och Ebba Busch Thor) för att fortsätta att närma sig Sverigedumokraterna. Han uppmanade dom att hålla rent mot de rasistiska arvtagarna till nazismen. Och detta fick alltså Ulf Kristersson att reagera med större ilska än när hans partikamrater på olika håll i landet verkligen upprättar direkt samarbete med samma SD och genomför SD:s politik på kommunal nivå.

Det är verkligen en "Sorglig utveckling" för att använda Ulf Kristerssons egna ord. Om det är någon som ska skämmas så är det faktiskt DU, Ulf Kristersson!

Inga kommentarer: