måndag 20 maj 2019

Ett gott råd

» Håll dig nykter

Sambandet mellan fylleri och politisk skandal är utbrett. Låt oss börja i Österrike där landets förbundskansler Sebastian Kurz nu bestämt sig för att det är dags för nyval. Anledning? Hans vicekansler Heinz-Christian Strache, som också var partiledare för det nationalistiska och högerpopulistiska Frihetspartiet (FPÖ,) tvingades avgå efter en präktig politisk skandal. - "Jag har betett mig som en tonåring" konstaterade den gode Strache sedan en film läckt ut där han lovar en rysk kvinna förmåner från österrikiska staten mot att hon ser till att partiet fick stöd från Ryssland under senaste valrörelsen. Strache skyller på att han var full! Hur som helst är hans politiska karriär troligtvis helt slut.

Håll dig nykter
Här i Sverige har Sverigedumokraternas partiledare Jimmie Åkesson beslutat sig för att 6 dagar innan EU-valet stryka från listan och helt utesluta ur partiet nuvarande EU-parlamentarikern Kristina Winberg. Hon står på fjärde plats på den lista som är till valet på söndag. Fast enligt Jimmie Åkesson finns det naturligtvis inget samband mellan detta beslutet och det faktum att några timmar innan läckte ett samtal ut där en kvinnlig SD-medlem berättar för nämnda Kristina Winberg om hur partiets toppnamn på listan, Peter Lundgren (ni vet den lataste EU-parlamentarikern som jag berättat om innan), tafsat på henne. Peter Lundgren tycker att beskyllningarna är överdrivna. - "Det blev en ganska blöt fest. Det som hände var att vi blev lite närgångna i slutet av kvällen. Det blev dumt där i slutet på kvällen". Jaha! Peter Lundgren har alltså supit sig full och helt oskyldigt tafsat kvinnan på brösten. Inget allvarligt...? Hur som helst är tydligen Kristina Winbergs politiska karriär slut, men inte Peter Lundgrens - än!

Skandaler och alkoholintag är som Ler och Långhalm. Vi kan ju som exempel ta förre moderata finansministern Anders Borg som för inte så länge sedan fick lite för mycket destillerade drycker innanför västen och tyckte då att gå omkring och jämföra bananer var en god idé.

Jag har ett gott tips till alla politiker. Låt bli alkoholen! Det slutar aldrig väl.

För övrigt gäller tipset även alla ni andra. Berusade människor är så osannolikt pinsamma när man själv är nykter.

Slutsats: Håll dig nykter! Oberoende av om du är politiker eller inte.

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Skandalen växer i Österrike.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7224193