torsdag 16 maj 2019

Lögnaktiga argument

» SverigeDUMokraterna

Att Sverigedumokraterna är det mest falska av Riksdagens partier är det nog inte så många, som inte är sverigedumokrater, som motsäger. Möjligen skulle det då vara en del på den yttersta högerflygeln inom främst Kristdemokraterna men även inom Moderaterna. Utanför den här gruppen är förtroendet mycket lågt för Sverigedumokraterna. Men inom vissa grupper inom M och Kd, där är faktiskt Centern, Liberalerna och Socialdemokraterna något mycket hemskare än Sverigedumokraterna. Varför börjar jag då på detta viset i dag?

Sverigedumokratiska rötter
Jo, för några dagar sedan annonserade Sverigedumokraterna i Stockholms tunnelbana med påståendet: - "Det är inte första gången som Sossarna hjälper Tyskland att ta över Europa" och detta illustrerat med Tysklands flagga från innan 2:a världskriget. Dvs det parti som härstammar från nynazister beskyller alltså Socialdemokraterna i Sverige för att ha hjälpt Nazityskland att erövra Europa en gång i tiden och idag hjälper samma Socialdemokrater i Sverige Tyskland att via EU ta över Europa igen.

Påståendet är så horribelt och falskt att inget annat parti än just Sverigedumokraterna skulle komma på tanken att sprida ett sådant lögnaktigt påstående. Det är en hel del som retat upp sig på lögnerna från SD. Tydligen har det gått så långt att Lina Stenberg, som är ledarskribent på Aftonbladet, gått ut med en uppmaning att INTE sabotera affischerna. För det är ju just det som Sverigedumokraterna vill. Allt för att folk ska få sympatier för dom. Dom motarbetas av alla! Och jag instämmer i uppmaningen. I en demokrati får alla säga vad man vill, även om man ljuger. Och att Sverigedumokraterna allt som oftast ljuger. Det är ingen nyhet. Sluta alltså att sabba SD:s affischer. De enda som tjänar på detta är tryckeriet och Sverigedumokraterna.

Slutligen när vi är inne på Sverigedumokraterna, så har Europaportalen kartlagt vilka av dagens EU-Parlamentariker som är aktivast och vilka som är latast. Om man mäter efter vad dom har presterat och gjort under den gångna mandatperioden så ser vi att i toppen hittar vi Cecilia Wikström (L) med 118 aktiviteter, Bodil Valero (MP) 116 aktiviteter, Malin Björk (V) 106 aktiviteter och Jasenco Selimovic (L) med 104 aktiviteter.

I botten hittar vi Christofer Fjellner (M) med 55 aktiviteter, Gunnar Hökmark (M) 52 aktiviteter, Kristina Winberg (SD) 53 aktiviteter och i absoluta botten Peter Lundgren (SD) med blott 40 aktiviteter. Men Peter ställer upp för omval så har ska väl spurta under nästa mandatperiod.

Inga kommentarer: