fredag 3 maj 2019

Moderata klavertramp

» Nya fingrar i syltburken

Dagens giriga syltslickare är moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson (och därmed finansministerkandidat) Elisabeth Svantesson. Det är Expressen som avslöjar att den stackars kvinnan under flera år tvingats av sitt politiska engagemang att leva åtskild från sin familj. Medan maken och barn bodde och var skrivna i en bostadsrätt i Stockholm så tvingades den stackars Elisabeth trots att arbetet också var i Stockholm att leva åtskild från familjen i en sommarstuga i Nora och sedan pendla till jobbet i Stockholm.

Jag tycker synd om dessa politiker som på grund av sitt politiska intresse och engagemang tvingas leva skilda från sina familjer. Tänk er in i hur jobbigt det måste vara att varje dag man ska till jobbet så tvingas man pendla från en annan ort och bara få träffa familjen arbetsdagar eftersom dom bor på orten där jag har mitt jobb medan jag själv bor på annan ort. Det är ju verkligen tur att det går att få ut slantar från arbetsgivaren för att kompensera för denna olägenhet.

Elisabeth Svantesson

Det ska bli spännande att se hur Elisabeth Svantessons jakt på bidragsfusk ska utvecklas efter det här avslöjandet. Kanske kräver hon ännu fler år i fängelse än de sex år hon krävt från tidigare. Bidragsfuskare ska ju sättas åt! Själv är hon dock helt oskyldig. Hon har ju bara följt reglerna.

Vi kan gissa att det är Elisabeth Svantessons bakgrund i moraliskt högtstående organisationer som Livets Ord och Ja till livet som präglat henne. Det är väl där hon lärt sig att improvisera som till exempel den ökända s.k. servettskissen till budget som hon lyckades driva igenom i Riksdagen med hjälp av vännerna i Sverigedumokraterna och Kristdemokraterna. Ökade budgetunderskott brukar moderata ingrepp i skattesystemen sluta med.

Inga kommentarer: