lördag 25 maj 2019

Dan före dan

» Dumheter

Lite samlade skandaler och dumheter från den gångna veckan.

¤ D.   En som skitit i det blå skåpet i veckan är affärskedjan XXL:s (tidigare) Sverigechef Per Sigvardsson. På hans Facebook fick vi bland annat veta att "Finansminister Magdalena Andersson är en häxa", att "Statsminister Stefan Löfven är en idiot" och "Greta Thunberg är så nära downs man kan komma" osv. Per Sigvardsson försökte först skylla på att hans konto kapats, men till sist höll det inte längre. Per Sigvardsson får skaffa nytt jobb, han fick i veckan sparken!

¤ U.   Den politiska debatten kan ibland bli våldsam. Men, att kasta smällare eller bangers mot politiska motståndare är så fel det kan bli. Tydligen har Sverigedumokraternas Jimmie Åkessons utsatts för just detta. Oberoende av hur illa man tycker om en politiker så är det totalfel att ta till den typen av "argument". Förutom att demokratin kräver att man bemöter politiska knäppgökar med argument så är det ju faktiskt bara den som blir utsatt som tjänar på den typen av aktioner. Vill du hjälpa Jimmie Åkesson till att få ytterligare sympati så kasta en smällare efter honom! Tycker du illa om hans åsikter? Bemöt åsikterna, skit inte i det blå skåpet genom att ge honom ytterligare sympati!

Dummerjöns
¤ M.   Jimmie Åkesson själv tycker att allt är dom andras fel, och då i synnerhet Socialdemokraternas fel. Dom är ju så taskiga, så taskiga som tar sig friheten att hårt kritisera honom och hans partiskapelse. Hur kan alla dom andra vara så dumma mot honom, det är ju han som har rätt! Det är så synd om Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna, alla är så dumma mot dom! Jag blir nästan tårögd när jag ser hur dumma alla andra är mot SD.

¤ H.   För övrigt kan vi konstatera att affären med sverigedumokraten Peter Lundgrens sexuella övergrepp ger oss en hel del lärdomar. En är att tafsande på kvinnors bröst innanför BH:n inte är så mycket att bråka om. Vi har sett hur flera SD-sympatisörer förklarat att "det har väl alla gjort någon gång" till "han har ju bett om förlåtelse" via "men han var ju full" så det hela är inget att bråka om. Och det tycker inte heller Peter Lundgren som visar sig ha konsekvent i EU-Parlamentet röstat emot hårdare tag mot sexuella trakasserier. Jag gissar att det då också gäller invandrarungdomars tafsande på svenska tjejer? Det är inget att hetsa upp sig på! Sverigedumokraterna är ett teflonparti. Ingen skandal skadar partiet. Antagligen eftersom ingen förväntar sig något vettigt från dom?

¤ E.   Även Kristdemokraterna verkar inte behöva oroa sig för skandaler. Att en av partiets ledande politiker umgås med extremister och konsekvent tydligen inte röstar som andra i partiets ledning skulle gjort har ingen betydelse. Lars Adaktusson sitter upphöjd ovanför oss andra säkert på sin tron.

¤ T.   Vilken är trots allt den största "skandalen" i den gångna veckan? Antagligen skulle en majoritet av svenskarna rösta för att det var det faktum att svenska Tre Kronor fick stryk av Finland i kvartsfinalen i Ishockey-VM. Stryk av Finland? Här har "vi" laget fullt med professionella hockeyspelare från NHL-ligan och ställs mot ett Finland med en massa "debutanter". Och så får vi stryk! Eller var det kanske istället så att det svenska laget var fyllt med dryga 20-talet överbetalda och bortskämda hockeydivor som lever sitt lyxliv på andra sidan Atlanten medan det finska laget var fyllt av hungriga unga killar som ville visa vad dom kunde? Vad är den verkliga skandalen bakom att vi blev frånåkta?

Inga kommentarer: