söndag 19 maj 2019

Stöd Palestinas rätt till en stat

» Lästips till Lars Adaktusson (KD)

xxxxx
För några dagar sedan publicerade Aftonbladet Debatt en debattartikel skriven av Ilan Baruch, som tidigare bland annat varit Israels ambassadör i Sydafrika. Den har titeln: - "Vi i Israel behöver inte vänner som dagens KD"! Ilan Baruch kritiserar Lars Adaktusson för att han bjudit in representanter för den judiska gruppen My Truth till Riksdagen. "Lars Adaktussons gäst i riksdagen förespråkade krigsförbrytelser" konstaterar Ilan Baruch. Lars Adaktusson bjuder in grupper från Israel till den svenska Riksdagen som förespråkar att palestinier ska fördrivas från sina hem på Västbanken. Det här är extrema grupper ute på den ultraortodoxa högerextrema sidan som förespråkar ett judisk herravälde över båda dagens Israel men även de ockuperade områdena som Östra Jerusalem, Västbanken och Golanhöjderna. Det är grupper som förespråkar en rasistisk apartheidstat. Det är skrämmande att en företrädare för ett svenskt demokratisk parti har umgänge med den här typen av odemokratiska grupper. Hade det gällt något annat parti eller någon annan politiker än Lars Adaktusson har media krävt omedelbar avgång.

Palestinas flagga
Ett annat lästips till den kristdemokratiska riksdagspolitikern Lars Adaktusson är den här artikeln från Aftonbladet om palestiniern "Nabil al-Kurd". När han efter att staten Israel hade skapats tvingades fly från sitt hem i Haifa i dagens Israel flyttade han till Jerusalem där han investerade sitt sparkapital i en bostad i östra delen av Jerusalem. Där har han bott med sin familj sedan 1953. Men, i dag är östra Jerusalem ockuperat av Israel och i praktiken annekterat av staten Israel. Nu trängs han bort från sitt hem av israeliska bosättare som helt enkelt bara flyttar in och fördriver de som bor där. Nabil al-Kurd är inte ensam om att drabbas av samma öde. Dagens Israel är en rasistisk ockupationsmakt som på de ockuperade områdena inför en form av apartheidsystem där bosättare från Israel med hjälp av den israeliska militären tränger undan de palestinier som redan bor på platsen.

Det är den här politiken som KD-politikern Lars Adaktusson ställer upp som försvarare av. Det är en skam för en svensk demokratiskt vald riksdagspolitiker.

Inga kommentarer: