tisdag 28 maj 2019

SD - M - KD

» Sverigedumokrater, Moderater och Kristdemokrater

Jag ägnade gårdagskvällen åt att vara på månadens Kommunfullmäktigemöte här i Åstorp. Något som ibland kan vara en riktigt trevlig tillställning, ibland spännande och ibland uppriktigt sagt riktigt tråkigt. Åstorp styrs av en minoritet bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet som har 13 mandat. Till detta finns det två oppositionsgrupper. De som kallar sig Åstorpsalliansen med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna som har 9 mandat och sedan Sverigedumokraterna som också har 9 mandat. Ytterligare komplicerat har det blivit sedan SD:s förstanamn och deras mest framkryssade kandidat vid valet, Maria, har hoppat av partiet och sitter kvar som politisk vilde. Det innebär att en av SD:s representanter i Kommunstyrelsen inte längre är partimedlem. Det innebär också att i grupper där alla partier ska vara representerade så är Sverigedumokraterna i praktiken inte längre representerade. Detta eftersom deras invalda representant inte längre tillhör partiet.

Så ville Sverigedumokraterna t.ex. vid gårdagens möte att det skulle väljas in en ny ledamot i det som kallas Samhällsberedningen. Eftersom Maria inte vill avgå vill SD att denna ska utökas med ännu en ledamot. Något som avslogs. SD har valt in sin ledamot en gång, dom kan inte kräva att få välja in ytterligare ännu en ledamot.

Järnvägsknuten Åstorp
SD:s ledande talesperson, Anton, som brukar fara som en skottspole upp och ner i talarstolen, hade ingen bra dag i går. Det behandlades även två motioner från Sverigedumokraterna. Där ingen bifölls. Bland annat hade SD motionerat om att Åstorp skulle införa vad man från Sverigedumokraterna kallade "Staffanstorpsmodellen". Det handlade om att Åstorp skulle köpa in lite gamla husvagnar och parkera dessa på någon leråker så att anvisade flyktingar blir riktigt avskräckta och förnedrade och flyr till någon annan kommun. Anton var upp i talarstolen och hyllade Staffanstorps moderata kommunalråd Christian Sonesson för hans perfekta invandringspolitik. Man kunde riktigt se hur de moderata ledamöterna i salen av pinsamhet försökte krypa ner under bordet och gömma sig.

Hur som helst avslogs motionen eftersom Åstorp inte har fått några anvisade flyktingar de senaste tre åren. Rättelse, det var faktiskt 1 (en) år 2017. Åstorps storlek och det faktum att det finns flyktingar som flyttar hit själva och då ordnar boende själva så har Migrationsverket inte anvisar några hit. Staffanstorp är ett moderatghetto som saknar tillgång till vanliga hyreslägenheter som flyktingar kan bo i. För att se till att det bara bor rika höginkomsttagare byggs det inte normala hyreslägenheter utan villor och dyra bostadsrätter istället. Samtidigt kan jag se när jag studerar sålda villor här i Åstorps kommun att en stor andel av de äldre villor som säljs i dag köps av familjer med utländska namn som nu blivit etablerade och uppenbarligen fått jobb och nu kan köpa sig en bostad. Anton hade en dålig dag och trots försök med sedvanlig sverigedumokratisk flyktingfientlig argumentation så avslogs motionen av alla oss andra.

Men, det finns ju kommuner här nere där relationerna är hjärtligare mellan Sverigedumokraterna och Moderaterna (och även Kristdemokraterna). En sådan kommun skrev jag om i går där jag berättade om det moderata kommunalrådet Emilie Pilthammars i Sölvesborgs pinsamheter. Det ska dock bli spännande att se hur det går med samarbetet i Sölvesborg nu. Det samarbete M+SD+Kd som finns bygger, om jag förstått det rätt, mycket på den långvariga personliga vänskapen mellan Emilie Pilthammar (M) och Louise Erixon (SD). Nu har Emilie Pilthammars inlägg i debatten om sverigedumokraten Peter Lundgrens sexuella övergrepp (som hon inte tyckte var något att bråka om) fått till resultat att Emilie lämnar politiken tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordf Peter Thyrén (SD) och barn- och utbildningsnämndens ordf Niklas Joelsson (M). Emilie, Peter och Niklas tyckte att det var en god idé att publicera en bild där Emilie står framåtböjd och antyder att hon har oralsex med den ena medan den andra antyder att han har sex med henne bakifrån. Att dom tre inte förstod det olämpliga säger allt om verklighetsförankringen i deras sinnen. Moderaterna centralt antydde att Emilie lika så gott kunde gå med i Sverigedumokraterna istället. Men nu har det alltså slutat med att alla tre avgår! Vilket är det mest vettiga beslut dom fattat sedan valet! Jimmie Åkesson å sin sida hävdar att det sexuella våldet är importerat. Sån't sysslar inte svenskar med? Kan det vara så att Peter Lundgren lärt sig att begå den här typen av sexuella övergrepp medan han vistats i EU-Parlamentet i Bryssel?

Kristdemokraterna (som alltså också är med i samarbetet i Sölvesborg med Sverigedumokraterna) och som dessutom har Lars Adaktussons umgänge att fundera över tycker dock att alla bara ljuger om dom. - "Den ena lögnen mer absurd än den andra" säger partisekreterare Peter Kullgren. Fast jag förstår inte riktigt vad det är för "absurda lögner" han pratar om. Jag kan verkligen inte se att det spridits några lögner. Däremot har det ju avslöjats vilka reaktionära vänner Lars Adaktusson umgås med och vilka reaktionära åsikter han företräder.

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Till och med Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet tycker att Emilie har förverkat allt förtroende. https://www.svd.se/spexigt-sex-i-solvesborgs-skyltfonster