lördag 11 maj 2019

Chokladbollens dag

» Heja mig själv

Springtimekarta
Bloggaren Sven Tycker har varit duktig i dag. Jag har sprungit Springtimeloppet i Helsingborg. Så jag tänkte att jag skulle ägna dagens tyckeri åt detta.

Först hade jag tänkt att jag skulle ägna dagen åt lite tankar om valrörelsen inför EU-Parlamentet. Men jag skäms faktiskt för svenska politiker när jag funderar i dom banorna. Moderaterna verkar ha glömt valrörelsen, Kristdemokraterna kan inte ens prata svenska på sina affischer och verkar dessutom satsa på lögner som ett inslag i sin valkampanj. Jag såg en sammanställning av hur aktiva våra nuvarande EU-politiker hade varit. I den absoluta botten hittade vi Sverigedumokraternas kandidater - som dessutom satsar på att bli omvalda!

Nä, jag satsar på något roligare, Springtime i Helsingborg. Ett motionslopp som i år arrangeras för 39:e gången och som går runt om i centrala Helsingborg. Alltid lika kul att springa med tanke på all publik runt banan som ropar uppmuntrande när man passerar. Inte bara till vänner och bekanta utan till alla. Jag tillhör en liten grupp på 10 personer som sprungit det här loppet under alla år, och som alltså i år sprang för 39:e gången. Nästa år blir det stort jubileum med 40 år för oss Fulltaggare. Av oss 10 är vi 5 som fortfarande satsar på 10 km rundan medan några gått ner till 5 km.

I år blev det rejält soligt och ganska svettigt även om temperaturen ju inte satte värmerekord. Jag har numera passerat det stadie där man försöker sätta nytt rekord. Det är faktiskt istället så att man är införstådd med att det troligtvis blir några sekunder sämre för varje år. Alltså måste jag inse att jag ska vara nöjd eftersom årets tid var ca 50 sekunder bättre än förra året. 1.02:37 är inte mycket att skryta med på 10 km. Men jag kom runt och kunde sedan hålla mig på fötterna även efter målgång.

Heja mig själv.

Till slut, trots mina klagomål på EU-valrörelsen, så vill jag uppmana er att ändå gå och rösta i EU-valet. Förtidsrröstningen är igång så slarva inte bort er rösträtt. Om ni inte utnyttjar denna så är den enda vinnaren de som har en helt annan syn på samhället än vad du har. GÅ OCH RÖSTA!

Inga kommentarer: