lördag 29 juni 2013

Det svenska samhället

Ännu fler väljarundersökningar: Dagens undersökning har gjorts av Novus för TV4 News (kan någon förklara för mig varför en TV-kanal som sänder på svenska till svenska tittare döps till "TV4 News" och inte "TV4 Nyheter"? Där bet sig väl TV4-ledningen i tummen. Fast dom ska ju lägga ner... Vinnarna här är Kristdemokraterna som kliver över spärren och får 4,4% (+1,3) och Socialdemokraterna som drygar ut sin ledning och får 34,4% (+0,9). De stora förlorarna är Moderaterna som rasar till 26,6% (-1,2) och Folkpartiet som tappar till 5,4% (-0,9). Sverigedemokraterna är fortfarande trea på 9,0% (-0,2) men Miljöpartiet på 8,7% (+0,6) närmar sig. Vänsterpartiet är med god marginal femma på 6,7% (-0,2) medan Centerpartiet är väl stationerade under spärren på 3,8% (+0,2). Det Rödgröna blocket drygar ut sin ledning och skulle i ett val med dessa siffror få egen majoritet i Riksdagen. Fast det är klart, alla förändringarna är inom felmarginalen skulle jag gissa. Men spännande är det!

Iraks flagga
Utvisningsminister Tobias och Calle Stropp: Iraks utrikesminister Hoshyar Zebari är i Sverige på besök. Men en sak får han inte prata om, nämligen att Irak inte längre tar emot tvångsavvisade irakier. När han pratar om frågan på pressträffen tystar vår egen Utrikesminister Calle Str... f'låt Bildt effektivt ner honom. Och när Utvisningsminister Tobias Billström får en fråga om ämnet förnekar han att det finns någon meningsskiljaktighet. Men faktum är att Sverige tvingats sluta med de charterflyg till Bagdad med utvisade asylsökande irakier som tidigare gjordes. Först vädjade Irak om att Sverige skulle sluta med tvångsavvisningarna, men när Sverige vägrade så slutade man helt enkelt med att ge landningstillstånd till flygplanen och att utfärda handlingar på ambassaden i Stockholm. Men Tobias och Calle har inte gett upp än.

Dagens skratt: Det måste vara det jag gav upp när jag läste den här artikeln i Helsingborgs Dagblad. Landskrona (där den starke mannen är Folkpartiets Torkild Strandberg) tycker att det bor alldeles för många socialbidragstagare (det är det ord man använder) i kommunen. Så man vidtar en massa åtgärder för att förhindra att dom flyttar till Landskrona eller kan få Försörjningsstöd. En åtgärd man vidtagit är att skapa ett utvecklingsbolag som har till uppgift att se till så att det inte finns några billiga lägenheter i Landskrona som kan locka "socialbidragstagare" att flytta till staden. Nu har anställningsförmånerna för VD:n (och enda anställda?) Christian Alexandersson blivit kända. Han har en månadslön på 100.000 kronor. Får fritt välja tjänstebil för upp till 534.000. Och så naturligtvis mobil, dator och telefon i hemmet. Och en pensionsförsäkring där det avsätts ytterligare 30% av lönen (normalt är 4,5%). Det gäller att han gör skäl för lönen, det blir många "socialbidrag" för dom pengarna. - "Det är en mycket hög lön men det är också extremt höga förväntningar vi har på Christian" kommenterar Torkild Strandberg det med. Fast det är tveksamt om man ska skratta, egentligen borde man gråta.

Inga kommentarer: