torsdag 20 juni 2013

Mer heja Kommunal

Pajasarna gav upp: Tyvärr verkar Kommunals busstrejk fortsätta. Det är uppenbart att arbetsgivarna vill statuera exempel och inte gå med på några kompromisser. Däremot blev det ingen tågstrejk. SEKO lyckades få igenom en kompromiss som dom känner sig nöjda med. Men troligtvis kommer frågan att dyka upp fler gånger eftersom kompromissen inte täcker upp hela frågan slutgiltigt. - "Efter Sekos och Kommunals hot mot trafiken, som riskerade att allvarligt drabba tredje man, har nu spårtrafikföretagen tagit sitt ansvar och gått Seko till mötes på flera områden" skriver min gamla skolkamrat Jonas Milton. Han har gått och blivit VD för arbetsgivarorganisationen Almega medan er bloggare har gått och blivit TA på Migrationsverket. Olika är våra vägar. Han var på den tiden MUF:are och jag var SSU:are. Men han var faktiskt trevlig för det. Men, som sagt, inom busstrafiken fortsätter strejken då Kommunal inte får igenom några av sina krav. VD står för Verkställande Direktör och TA står för Timanställd Assistent.

De nya Moderaterna
Fria Moderata Pajasförbundets Amalthealinje, som jag skrev om i går, blev dock inte så långvarig. Efter att ha kört ett par turer som strejkbrytare tog Moderatungdomarna några timmars lunch. Och sedan blev det inte mer. Detta kan bero på många skäl. Ett kan vara att de flesta som yttrade sig tyckte illa om de bortskämda ungdomarnas strejkbryteri och då blev det inte så kul längre. Ett annat skäl kan ju vara att ungdomarna kom underfund med att det där med att vara busschaufför och träffa en massa otrevliga resenärer inte alls var så kul som dom trodde, så dom tröttnade. Ett tredje skäl kan vara att dom fick order uppifrån Moderatledningen att lägga av med dumheterna. Jag har letat på nätet efter positiva reaktioner på pajasarnas initiativ, och dom var svåra att hitta. Ett av de få var det här. Men det var ju å andra sidan dom själva som skrev det! Ett par Moderata bloggar jag hittat tog snarare avstånd från pajaserierna med påpekande om att Fria Moderata Studentförbundet INTE är en del av Moderaterna utan helt fristående. Dom skämdes kunde man förstå. Annars har ju FMS varit en barnkammare för många ledande Moderater, som Anders Borg. Jo, och så får man naturligtvis stöd bland högerextremisterna! För övrigt tycker nog de flesta att dom var just pajasar och visar ingen som helst förståelse.

Trogen svansviftare: Den Generaldirektör som allra trognast kryper i Högerregeringens fotspår är nog Arbetsförmedlingens GD Angeles Bermudez-Svankvist. Nyligen hävdade hon, för att försöka förbättra Högerstyrets rykte, att den svenska arbetslösheten inte alls är så hög (8,2%) som det officiellt hävdas. Istället hävdade hon att den svenska arbetslösheten bara är 5,4%. Och det tog inte många timmar innan Moderaternas partisekreterare Kent Persson twittrade om hur bra det såg ut i Sverige där arbetslösheten bara var 5,4%, Om man plockar bort "heltidsstuderande ungdomar" hävdade han. Fast riktigt så är det inte. Man får plocka bort alla mellan 15-74 som pga bristen på arbete studerar, ingår i FAS 3 och andra åtgärder. Och dom är ju inte arbetslösa menar Angeles och Kent..

Jobbcoach som utdöende yrke: Och när vi nu ändå är inne på Arbetsförmedlingen. Så ser jag att en utvärdering av jobbcoacherna visar att fler får jobb genom Arbetsförmedlingens egna arbetsförmedlare än de många privata Jobbcoachföretagen. Men det är det väl ingen som blir förvånad över.

Inga kommentarer: