måndag 10 juni 2013

Hovskvaller

Kunglig skäggväxt: Jag brukar alltid hävda att jag själv har en ganska rejäl skägg- och hårväxt. Det växer snabbt och tätt, både i och på öron, på huvudet och i ansiktet. Däremot är det bara ovanför halsen, på bröstet får jag ömt vårda alla 7 stråna. Men jag ser i Expressen att jag får stryk av unge herr Carl Philip Bernadotte. Detta blåblodiga mönsterexemplar har uppenbarligen en skäggväxt som är monstruös. Tidningen har letat fram två bilder på C-P i samband med vårt prinsessbröllop som officiellt ska vara tagna med nästan exakt en timmes mellanrum. På den första bilden har C-P skäggstubb och på den andra bilden en timme senare har skägget vuxit ut rejält. Stackare, han måste ju hålla på att ansa sitt skägg flera gånger om dagen. Om han nu gör det själv och inte låter någon annan sköta det till honom. Nu behöver ju förklaringen till detta naturfenomen nödvändigtvis inte vara en enorm skäggväxt. En annan förklaring kan ju vara att den officiella kungliga uppgiften om när familjebilden är tagen inte överensstämmer med verkligheten. Det finns kanske någon rojalistisk ursäkt till varför man vill hemlighålla när en viss bild har tagits. Och en tredje förklaring kan ju vara fototekniska skuggbildningar. Men den förklaringen är inte lika spännande så vi avfärdar denna. En fjärde förklaring skulle kunna vara lösskägg. Fast jag tvivlar starkt på detta. Men kul är det!

En annan sanning: Som antirojalist är det alltid kul att ge spridning åt det mindre glamourösa och mindre positiva skvallret. I en artikel i Expressen hittar jag lite framgrävd fakta om vår nya ingifta "prins", Christopher O'Neills bakgrund. Mamman Eva är född i nuvarande Tjeckoslovakien men hennes familj (som var tyskar) tvingades utblottade lämna Tjeckoslovakien för Tyskland efter 2:a världskriget. Men sedan har Eva arbetat sig upp och har efter fyra äktenskap blivit allt mer förmögen. Första maken var Wolfgang Schoeller (pappa till Chris syster Tatyana). Andra maken var Hermann Loeb (pappa till Chris syster Natascha). Tredje maken var Chris pappa Paul Cesario O'Neill. Och efter detta har hon hunnit med en fjärde make också nämligen James E Stewart. Och som sagt, efter varje skilsmässa allt rikare och allt högre upp på societetsstegen. Det ryktas även om en kortare affär med Prins Charles. De båda systrarna Tatyana och Natascha har båda gift sig in i adelsfamiljer. Men Chris slår nu dom alla. Fast allt det här är naturligtvis bara elakt förtal och spridande av fula insinuationer. Jag hoppas du blir lycklig Madde med din börsnisse även om jag har mycket lågt förtroende för slipsnissar som sysslar med hedgefonder och blankningsaffärer registrerade i postboxar på skattesmitaröar.

Om att komma på bättre tankar: Jag ser att Arriva lydde Sven Tycker, man kom på bättre tankar när det gäller shortsförbudet på Roslagsbanan. Det är nu OK för killarna att ha shorts, dom behöver inte ha kjol.

Slutligen noterar jag att Högeralliansens tidigare gullgris, Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist, börjar att allt mer tappa sitt stöd. Senaste har det kommit intern kritik från revisorer som konstaterat att AF skaffat rejäla och fungerande rutiner för att kontrollera och jaga arbetslösa. Men alla jobbcoachföretag som verkar skära guld med täljknivar helt har lämnats åt sitt öde utan kontroll. Jag undrar när AF får ny generaldirektör?

Inga kommentarer: