torsdag 27 oktober 2011

Tobias - den hjärtlösa stockholmaren - gör ett klipp

Här har jag upprepade gånger beklagat mig över att jag skäms över att vara skåning så fort Utvisningsminister Tobias Billström är aktuell. Och så visar det sig att han i själva verket inte alls är skåning utan stockholmare som i stort hela resten av Högerregeringen. Jag tyckte till om det i söndags att 2/3 av Högerregeringen faktiskt är stockholmare. Och så är det ännu fler... Tobias Billström är visserligen skriven i Malmö, i en liten 2:a. Men hela familjen är skriven i Stockholm där Tobias bor i en av skattebetalarna betald 3-rums lägenhet i Stockholm. Nu har lägenheten ombildats till bostadsrätt och Tobias gör ett mångmiljonklipp på lägenheten - betald av skattemedel. Naturligtvis tycker inte Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt att det är något fel. Och som sagt, jag är bara glad. Det känns riktigt skönt att slippa skämmas för den hjärtlösa fifflaren och klipparen. Jippi, han är INTE skåning. Det kan påpekas att Krigsminister Sten Tolgfors är i precis samma situation. Skriven i Örebro, men bor med familjen (som är skriven i Stockholm) i en av skattebetalarna betald lägenhet i Stockholm.

Gissa vem som är girig
För övrigt ser jag att Högerregeringen fortsätter att bygga ut det svenska bidragssamhället. Skillnaden mellan högerns bidragssamhälle och vänsterns bidragssamhälle är att i högerns bidragssamhälle är det de rika och privilegierade som får bidragen (RUT, ROT, Sänkt krogmoms) medan det i vänsterns bidragssamhälle är det de svaga som får bidragen. Och i Högerpropagandan så blir sjuka, gamla, arbetslösa osv bara passiviserade av bidrag. Bidrag till rika och privilegierade däremot har många positiva effekter. Dessa grupper kräver nämligen morötter för att handla på rätt sätt. På sjuka, arbetslösa och andra svaga grupper fungerar piskan bättre för att få dom att göra på rätt sätt. Jag ser nu att Facebook ska investera miljarder i en serveranläggning i Luleå. Deras första utanför USA. Skälet till att man valt Luleå är att det är kallt där så det är lättare att kyla ner anläggningen. Och dessutom god tillgång på billig el. Dataserveranläggningar är nämligen enorma förbrukare av elström. Först för att driva servrarna, och sedan ännu mer för att kyla ner hela anläggningen. För det faktum att vår ny höger... f'låt centerpartist heter det, Annie Lööf, som är Näringsminister skänker Facebook 103 miljoner kronor i bidrag kan ju inte ha påverkat Facebooks affärsmässiga bedömning.

Problemen för kärnkraften fortsätter. De flesta kärnkraftsverken står ju still, och att få igång dom verkar dra ut på tiden rejält, trots löften till Mauderaten Olofsson. Alla fyra aggregaten i Ringhals har ju stått still en tid. Nummer 4 har stått still sedan före sommaren, och nya problem har inträffat. Senaste budet är att den ska startas 10 november. Nummer tre har man faktiskt fått igång, men den ska stängas i november för årlig översyn! Saneringen av nummer 2 ska pågå till någon gång i december enligt senaste beskeden. Nummer 1 ska startas 8 november enligt senaste besked. Skrota skiten!

Högeralliansen ska skära ner på sjukvården i Region Skåne. Fast enligt moderaten Pia Kinhult handlar det inte alls om nedskärningar. Det handlar bara om mindre pengar. Och det är något helt annat. Oh Nej, det ska nämligen jobbas effektivare i sjukvården. För att inse att sjukvården faktiskt behöver mer pengar, så långt kan inte moderater, folkpartister, centerpartister, kristdemokrater och miljöpartister tänka. Bara skär ner i sjukvården!

Inga kommentarer: