onsdag 19 oktober 2011

Endast pengar räknas för moderaterna

De 'nya' moderaterna
Det horribla utvisningsbeslutet av 90-åriga Ganna Chyzhevska till Ukraina fortsätter att diskuteras. Utvisningen stoppades i sista timmen av Europadomstolen, men det är bara ett uppskov. Om några månader är det dags på nytt om inget blir ändrat. Det har fört det positiva med sig att i stort sett alla politiska partier i Riksdagen nu är inne på att en ändring av lagen är nödvändig. Det är i stort sett bara Utvisningsminister Tobias Billström som med hjälp av Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt som nu säger Nej. Billström tycker ju att lagen fungerar som tänkt och att utvisningsbeslutet var riktigt. Vilket var ett remarkabelt yttrande eftersom han ju normalt vägrar att uttala sig i enskilda fall. Hur kan han då gå ut och säga att beslutet är riktigt? Enligt dessa förstenade pengagnidna moderater så "blir det för dyrt" att införa mänsklighet i lagen. I deras värld räknas nämligen allt i kronor, dollar och euro. I deras värld finns inte mänsklighet utan dollartecken före. Om något har blivit för dyrt så är det de enorma skattesänkningarna till människor som redan har det gott ställt. Ja, Sverigedemokraterna har naturligtvis inte tagit ställning till någon ändring.

Som skåning skäms jag öronen av mig för att bo i samma del av Sverige som fostrat Tobias Billström.

Sedan Apple lanserat sin nya modell av Aj-Fån, 4S, så har den kriminella efterfrågan på äldre modeller av Aj-Fån rasat i höjden. Ibland händer saker som man inte riktigt förstår sambanden med. Men i delar av Stockholm har helt plötsligt stöldanmälningarna av GAMLA Aj-Fån modeller fördubblats sedan den nya modellen lanserades. Enligt Försäkringsbolagen är det ett vanligt förekommande fenomen att det stjäls en massa gamla modeller när den nya har lanserats. Är tjuvarna korkade? Eller vad är det som händer? För det kan väl inte handla om försäkringsbedrägerier från folk som vill få råd med en ny skrytmobil?

Effekterna av Håkan Juholts bostadsaffär fortsätter att sprida sig. Nu har de båda moderata riksdagsledamöterna Betty Malmberg och Anne Marie Brodén hört av sig och vill helt plötsligt bara ha halvt bidrag. Redan tidigare har de båda centerpartisterna Emil Källström och Erik A Eriksson upptäckt att dom tyvärr fått för mycket dom också. Håkan Juholt har verkligen sparat statskassan en massa pengar genom sitt klavertramp. Fast det är bara han som har hudflåtts i media.

För övrigt har jag åkt på en förkylning med hosta och huvudvärk. Och jag var på väg i morse att tvingas byta sittplats på tåget sedan någon med mängdrabatt inom "luktegottindustrin" satt sig bakom mig. Huvudvärken gjorde stanken ännu värre. Märker människor inte när dom stinker värre än en parfymindustri?

Inga kommentarer: