söndag 16 oktober 2011

Konst eller inte konst

Lars Vilks
Jag läser att den självgode s.k. konstnären Lars Vilks har polisanmälts - äntligen. Senast är han väl mest känd för att i sina islamofobiska tankar medvetet ha förolämpat muslimer genom att rita Mohammed som en hund. Innan dess var han mest känd för att tycka att konstnärers frihet att göra som dom vill står över andra lagar, som naturvård och liknande. I mer än 30 år har han tyckt att hans rätt att skapa vad han tycker är konst står över lagar som förbjuder byggande och skadande av naturreservatet på Kullaberg. Nu har han polisanmälts för att ha sågat ner träd inom det naturreservat som finns i området. Han behövde mer virke till sitt byggande av "konstverket" Nimis som han själv påstår bara består av drivved. Vem som gjort den fullt berättigade polisanmälan är tveksamt. Lars Vilks tror att det är Krapperupstiftelsen (som äger marken som Lars Vilks "ockuperat") men dom förnekar att det är dom. Troligare är att det är de poliser som ständigt följer Lars Vilks för att skydda honom som tröttnat på honom och hans totala negligerande av svensk lag. På bilden ses Lars Vilks, enligt egen uppgift, redo att med sin yxa försvara sig mot missbelåtna islamister som med fickkniv ska mörda honom. Eller också kanske han bara är på väg att hugga ner fler träd i naturreservatet på Kullaberg så att han kan bygga vidare på sitt "konstverk" av drivved?

Folkpartiet
Folkpartiets ledning har gått på flera bakslag. Just nu pågår nämligen Folkpartiets Landsmöte. Och i flera frågor har den batongliberala ledningen under Jan "snackemostern" Björklund åkt på bakslag när de sista överlevande socialliberalerna har sparkat bakut. Så har t.ex. kravet på drogkontroller i skolorna röstats ner. Ett annat förslag som skulle sänka skatterna rejält (för höginkomsttagarna främst naturligtvis) har också röstats ner med motiveringen att samhället behöver skatteinkomster för att fungera. Den extrema marknadsliberalen Carl B Hamilton som är partiets ekonomiska talesman kommenterade förlusten surt med att tala om att "Det är det gamla Sossesverige som talar". Kul att det finns några sossar kvar säger jag. Det blev också nej till gårdsförsäljning av alkohol. Carl B. Hamilton gick också på pumpen när det gäller vapenexporten. Kontrollen av vapenexporten ska skärpas och ett demokratikrav införas. Det tyckte Carl B Hamilton var till nackdel för svensk vapenexport. I den mannens hjärna finns bara pengar, hur smutsiga dom än är.

Greklands flagga
För övrigt noterar jag att allt fler ifrågasätter varför Grekland ska fortsätta att vara det EU-land som lägger störst andel av statsutgifterna på det militära försvaret. Jag har redan tidigare berättat om hur de "stora" Euroländerna Tyskland och Frankrike genom ECB ställer stora krav på Grekland att genomföra kraftiga sociala nedskärningar. Samtidigt är man lika intensiva i sina krav på att Grekland ska fullfölja sina militärköp i länderna. En förklaring kan vara att Grekland är den tyska vapenindustrins största kund. Det finns många sköna miljarder att spara för den grekiska staten på en radikal bantning av vapenkostnaderna. En bantning som inte får de negativa effekter på skatteinkomster och konsumtion som den slakt av samhällsservice som nu sker - påtvingat av länder som Tyskland och Frankrike. Jag blir allt mer övertygad om att jag ställer mig på de demonstrerande och strejkande grekernas sida.

Tycker du att det är vackert med tjocka "sexiga" läppar? Jag tycker det inte. Och ännu mindre tycker jag det sedan jag sett att tusentals tuppar föds upp för att man ska utvinna hyaluronsyra från kammarna vilket sedan används när man ska spruta in geggan i läpparna. Efter att kammarna kapats på tupparna mals dom ner till minkfoder. Ha det i åtanke när du betalar en liten förmögenhet för att se knäpp ut.

Från sportens värld noterar jag att rättvisan hade sin gång. MFF vann omspelsmatchen mot Djurgården. Något annat hade varit en direkt skandal. Jag ser också att sedan Helsingborg tryggat fotbollsguldet på herrsidan så har nu också Malmö tryggat fotbollsguldet på damsidan. Skåne rules!

Family Radio - WYFR QSL
Så här på slutet kanske ni ska göra er förberedda på jordens undergång som kommer den 21 oktober. Redan i Maj förvarnade pastor Harold Camping och hans Family Radio om att undergången skulle komma den 21 maj. Nu blev det inte så, vilket det finns en förklaring till. Men nu, 5 månader senare är det kört. Och för alla vi syndare som inte hann med att bättra oss i tid är det för sent. Bara de goda (som Harold Camping) kommer att få lov att komma till himlen. Vi andra är det kört för. Så det är väl bara att fortsätta leva i synd och snusk och ha allmänt kul. Det är ju ändå försent för en bättring. Bilden kommer från min samling av QSL-kort och annat jag fått från världens alla radiostationer under min långa karriär som DX-are.

Förmiddagen har ägnats åt Friluftsfrämjandets Lunkenpromenad, precis som de tidigare lördagarna. Nu är det bara en lördag kvar för den här säsongen. Riktigt underbart väder även denna lördag. Och det gick riktigt bra på frågorna också. Inte så att vi hade alla 10 rätt, SÅ bra gick det inte. Men 8 rätt på de 10 frågorna tycker jag var godkänt. Fullt nöjd.

Skanneloppetuppladdning: Söndag innebar veckans andra löparrunda. Underbart väder var positivt. Men dagens två längre promenader satt som vanligt i benen så man var inte helt fräsch från start. 8,8 km var den runda jag valde och jag tyckte att det trots detta gick ganska bra. Men, tyvärr är det något fel på min klocka. Trots att jag tyckte att det fortare än förra gången. Tiden 51.15 är sämre...

Inga kommentarer: