måndag 17 oktober 2011

Skatt eller välstånd

Filippa och Fredrik Reinfeldt
I en lång artikel i gårdagens Aftonbladet berättar Elisabet Höglund om sin cancersjukdom och om sina erfarenheter av den svenska sjukvården. Och hon säger bland annat: - "Under mina månader på Huddinge sjukhus fick jag tyvärr bekräftat, hur uselt sjukvården ibland fungerar, brister som också drabbade mig. Det handlar om personalbrist och en fullständigt idiotisk schemaläggning för jourläkare." Det är ord och inga visor från en journalist som inte kan hålla tyst. - "Ordet skandal räcker inte." är hennes kommentar till personalbristen. I dagens Aftonbladet kommenterar chefsläkaren Stefan Engqvist kritiken: - "Vi har en budget att hålla oss till..." En kommentar som jag inte kan tolka på annat sätt än att han är kritisk till resursbristen. Högsta politiskt ansvariga råkar vara en dam som heter Filippa Reinfeldt och som tituleras Sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Men hon har avböjt att ge någon kommentar. Kan denna tystnad från fru Reinfeldt ha något samband med att hon ju inte gärna kan svara: - "Jamen vi har ju sänkt skatten..."

Den politiska dynghögen på Internet, Politiskt Inkorrekt, ska lägga ner. En av rasismens och högerextremismens främsta företrädare på nätet lägger ner. Saknad av få, förutom Sverigedemokraterna, och vi andra gläds.

För övrigt ser jag att våra politikers boende i Stockholm fortsätter att vara ett bekymmer. Säga vad man vill om Håkan Juholt, men han har lyckats röra om ordentligt i ett getingbo. Sedan Håkan Juholt avslöjats (uppenbarligen via läckor från missbelåtna partikamrater) med att ha trampat i klaveret så dök det plötsligt upp flera riksdagskollegor som "plötsligt" upptäckte att dom kanske också skulle berättat något för riksdagsförvaltningen. Allt från den ena centerpartisten som glömt att berätta att flickvännen flyttat in till den andra centerpartisten som glömt att han sålt lägenheten för en tid sedan. Nu avslöjas att både centerpartisten Eskil Erlandsson och kristdemokraten Göran Hägglund fortsatt att bo kvar i sina riksdagslägenhet även sedan dom lämnat riksdagen. Vilket skapat problem för bland annat Centern som tvingats låta nya ersättare bo i moderata gästrum för att ha något boende alls. Till Håkan Juholts heder ska sägas att han faktiskt valde en billigare lägenhet i en förort istället för den dyrare lägenhet i centrum som Riksdagen erbjöd honom. Och han har hela tiden bifogat hyresavier med båda hans och sambons namn på.

Skulle man inte kunna hyra in en hotellbåt och ankra denna i Riddarholmen. Och sedan kan riksdagsmännen bo i våningssängar på den. Alla svenskar med politikerförakt ut i fingerspetsarna skulle vara nöjda då i varje fall. Sedan kunde statskassan få ett extra tillskott genom att sälja hemligt inspelade filmer från våningssängarnas politiska diskussioner som en dokusåpa till någon av de kommersiella slaskkanalerna.

Inga kommentarer: