fredag 14 oktober 2011

Förräderi, drev och lögner

Allt eftersom drevet mot Håkan Juholt fortsätter som en självuppfyllande profetia så blir jag allt mer övertygad om att jag står på just Håkan Juholts sida. Jag är nu helt övertygad om att mediadrevet har sitt ursprung i en hämndaktion från en ohelig allians av olika socialdemokratiska grupper som läcker bakom ryggen. Stockholmare (som är grymt besvikna över att en "lantis" som Håkan Juholt valdes till partiledare). Högersossar som är besvikna över att man valt en "gammelsosse" till partiledare istället för någon från de högergrupper som står för en "förnyelse" (dvs en ännu större högervridning). Och slutligen sossar som hamnade utanför den innersta maktkretsen när Håkan Juholt valde sina medarbetare och som därmed förlorade sin maktposition. När jag ser vilka sossar som varit snabbast med att kräva Håkan Juholts avgång, som Jan Andersson och Widar Andersson så inser jag att jag inte alls tänker komma med några sådana krav.

pilar - snurriga regler
Det står nu till exempel klart att reglerna inte alls varit så klara som det framskymtat. Den förundersökning som inleddes är nedlagd. Och detta med förklaringen att det inte finns några regler som säger att bidraget ska begränsas om någon annan också bor i lägenheten. På den "ansökan" som fylls i kan man bara fylla i vad hyran är, inget annat. Det finns ingen möjlighet att ange anledning till någon begränsning. I de skriftliga anvisningar som finns, finns inga som helst krav på begränsningar för att t.ex. hustrun följer med till Stockholm. På den information som finns på nätet har man lagt till de uppgifterna i måndags! Det har ju också framkommit att Håkan Juholt inte är ensam i samma situation. Bland annat har det ju framkommit att i varje fall två centerpartister har exakt samma problem. Jag vill snarare påstå att den stora skurken i det hela är Riksdagsförvaltningen som inte kan utforma en ansökningsblankett på rätt sätt eller som kan utforma regler som talar om vad som gäller. Kanske skulle man anlita experterna på Försäkringskassan som ju verkligen är experter på att skapa ansökningsblanketter. Försäkringskassan kanske kan skaffa lite extrainkomster genom att ta konsultuppdrag? Dom behöver pengar. Det är dags att prata politik nu istället.

Stoppa flyget
Inom EU har man äntligen lyckats enas om att flyget på något sätt ska tvingas betala för sina utsläpp precis som alla andra. Än så länge har flygtrafiken "subventionerats" jämfört med andra trafikmedel genom att man slipper betala skatt på bränslet t.ex. Likaså subventioneras inrikesflyget genom att de flesta svenska flygplatser inte tar ut avgifter som täcker kostnaderna utan dessa underskott får skattebetalarna stå för. Men tyvärr verkar EU:s överenskommelse vara så begränsad och så full av kryphål att vi även i fortsättningen skattevägen subventionerar flygresandet.

I fredags berättade jag om kärnkraftsbygget i Finland som håller på att sätta rekord i försening. Bygget inleddes 2005 och skulle då ha varit klart 2009. Nu är senaste beskedet att det blir klart 2014. Och detta samtidigt som kostnaderna skenar iväg. Konkurrenter till förseningsrekord är väl de helikoptrar som svenska försvaret köpte nå'n gång på medeltiden men som fortfarande inte levererats. Ett annat rekord har väl bygget av tunneln genom Hallandsås. Ett annat område som måste ha verkliga problem med leveranserna är tillverkarna av hönsburar. 1999 beslutades att från 2012 måste burarna för värphöns ha inredning. När det nu börjar närma sig slutdatum klagar äggproducenterna på att dom inte hinner med att bygga om! På 12 år? I sedvanlig ordning är EU på väg att böja sig för producenterna och undantag är på gång. Skäms dom inte!

Slutligen ser jag att det första Apoteket har gått i konkurs. Det är Apoteket Hermelinen i Luleå som gått i konken. Vad händer om enda privatiserade Apoteket på en ort konkar. Är det då statliga Apoteket som han ansvar för att det fortsätter finnas ett Apotek? Eller får dom skylla sig själva på orten för att det gått dåligt?

Inga kommentarer: