måndag 3 oktober 2011

Knugen trampar i klaveret

Monarkifrizon - NU
Så har Knugen trampat i klaveret igen. Och det rejält. Medan demokratidemonstrationerna i Mellanöstern sprider sig åker Knugen med Silvia till Saudiarabien och överlämnar fina utmärkelser till kollegorna i Saudiarabien. Men, Knugen har ju inte direkt gjort sig känd för sitt omdöme. Uppenbart är att Hovet känner oro för Knugens klavertrampande. På den officiella hemsidan påpekas upprepade gånger hur kvinnor kan få utbildning osv i Saudiarabien. Att UD uppenbarligen inte hade en aning om hyllningsresan till Saudiarabien vet jag inte om det beror på inkompetens i Calles domäner eller på att Knugahuset kände på sig att det var lite känsligt. Men den Allsmäktige Fredde har ingen kritik att komma med. Man kan ju verkligen inte som statsminister kritisera de blåblodiga. Usch Nej!

"Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk."
/Wilhelm Moberg/

Trafikverket verkar ha en bra lösning på järnvägens kapacitetsproblem. Om tågen låter bli att stanna på mellanstationer så får man plats med fler tåg på sträckan! Det ska väl ses som ytterligare ett led i samhällets iver att hindra människor från att bo eller arbeta någon annanstans än i storstäderna. Kör tågen direkt mellan storstäderna utan uppehåll. Om människor är så jävla korkade att dom vill bo eller arbeta på mindre orter får dom väl skylla sig själva och skaffa bil. Konsekvenserna av våra politikers bristande förmåga att satsa på infrastrukturen blir allt mer uppenbara.

Greklands flagga
Nedskärningarna i Grekland fortsätter. De rika EU-länderna ställer ideligen nya krav på nedmontering av välfärd, utförsäljning av statlig egendom och stopp för investeringar. Det är samma länder som ställer kraven på Grekland som är de länder som tjänat på Eurovalutan. Ett av Greklands stora bekymmer är en fruktansvärt dålig skattemoral. Följaktligen kräver Tyskland och Frankrike och de andra rika Euroländerna en kraftig nedmontering av det grekiska skatteväsendet. Fortfarande sprids myterna om hur tidigt grekerna går i pension trots att EU:s egen statistik visar att den genomsnittliga åldern för ålderspension i Grekland ligger högre än genomsnittet i EU. Och högre än i t.ex. Tyskland. Tyskland och Frankrike kräver ett stopp för statliga investeringar i Grekland. Med ett par undantag - stora och dyra inköp av krigsmaterial från just Tyskland och Frankrike. Man kräver en kraftig utförsäljning av statlig egendom, som sedan köps upp av tyska och franska företag. De tyska och franska bankernas lån till Grekland ska till varje pris räddas så att bankerna inte förlorar pengar. Men dom får gärna göra en extra hacka på de dyra lån som Grekland nu tvingas ta.

Slutligen har ni väl inte missat att bemanningsföretagen drog igång en kampanj på Facebook för hitta på något nytt namn på de uthyrningshjon som bemanningsföretagen tjänar en hacka på. Men kampanjen fick lite för stort genomslag och de flesta namnförslagen byggde på verkligheten och inte på önsketänkandet. Till slut blev det för bra för initiativtagarna och censuren trädde in. Och man lanserade sitt egna namnförslag, bemannolog... Tillåt mig skratta. Situationen i dag är att motkampanjen har fått mycket större genomslag än bemanningsföretagens egen kampanj. Just nu är ställningen i fem i topp den här: Slav (398), Daglönare (267), Låtsasanställd (202), Nyträl (144), Las-lös (122).

Inga kommentarer: