söndag 28 oktober 2007

Stora lövfällardagen

Söderåsen i höstskrud
I dag var det stora lövfällardagen. Åtminstone var det så uppe på Söderåsen när vi gick den traditionsenliga höstlunken. För ovanans skull var hela familjen samlad och tipsade oss runt i skogen några timmar. Ja, om jag skall vara uppriktig så är väl själva tipsrundan en mindre del av tiden. Vi ska ju gå upp dit, gå tillbaka och dessutom ha en liten skogsfika på mitten. Hur som helst var det ymnigt snö.. hrm lövfall från himlen när alla höstlöv dalade varje gång det kom en liten blåsning i luften. Vi upptäckte snabbt att det var MYCKET svårt att fånga ett fallande löv i handen. Dom singlar ner helt oberäkneligt. Att jag dessutom fick stryk av Kevin och Ingela, som båda hade 8 rätt mot mina 7 gör inte saken bättre. Nästa gång ska jag gå ner på knä och låtsas vara ett barn. Jag hade nog haft 9 rätt på de 10 barnfrågorna i så fall. Angeli och Kimmy fick ihop alla 10! Hur som helst var det en riktigt trevlig höstpromenad i skogen. Tyvärr kommer det att gå lite fortare i skogen nästa söndag. Det är nämligen dags för Skanneloppet då. Fast med tanke på de sista veckornas träning så lär det väl inte gå så mycket fortare...

Det var också stora klockställardagen i dag. Två gånger om året går man runt och ändrar väggklockor, armbandsklockor, klockar i TV, i digitalboxar, klockradioapparater och mobiltelefoner. Antagligen har jag glömt något. Vanliga analoga klockor är väl inga större problem, men vissa digital varianter är ju omöjliga att få rätt på utan bruksanvisning. Jag har fortfarande inte fått rätt på Kevins klockradio, han får vara så snäll och leta rätt på instruktionen, eller ha den gående en timme fel i ett halvår. Varje söndag man ägnat halva förmiddagen åt att ställa om klockor blir man, i varje fall för en tid framåt, en ivrig förspråkare för de som hävdar att vi borde ha sommartid året runt.

För övrigt ser jag att fotbollsallsvenskan löste sig ganska bra. Djurgården spelade bort sig från guldet, och även om jag hade hoppats på det osannolika att Kalmar skulle knipa guldet, så var i varje fall Göteborg ett klart bättre alternativ. Dessutom petade Kalmar ner Djurgården ett pinnhål. Och som vanligt utmärkte sig Bajenpubliken på Söderstadion. Det är dags att låta vissa lag från Fjollträsk spela utan publik. Och för att fortsätta fotbollskommentarerna. Jag tycker nästan synd om Halmstad, 9-0 i häcken mot Helsingborg. Vad hände?

Och slutligen ser jag att moderatledningen gick på en motgång mot gammelmoderaterna sista dagen i varje fall. Dom tycker att det är bättre att de pengar som vi är dumma nog att spela bort hamnar i kaptialinvesterares fickor än hos idrottsrörelsen och annan ideell verksamhet och i statens kassakista. Jag kan inte se något annat motiv till att man vill avskaffa statens spelmonopol och släppa in spelkapitalisterna. Och dom får väl tycka att det är bättre att göda ett bankkonto i London, på Malta eller på Jersey än idrottsrörelsen.

Inga kommentarer: