måndag 15 oktober 2007

Maud (eller vem det nu är) tappar medlemmar

Jag hörde Maud Olofsson på radion i dag. Ja, i varje fall tror jag att det var Maud Olofsson. Hon presenterade som Maud Olofsson, hon lät också ganska lik Maud Olofsson. Men det kunde ju också vara någon pressekreterare som var släkt med Bosse Parnevik. Anledningen till att Maud fick ploppa upp i radion var att ett antal centerpartistiska kommunpolitiker Norberg bestämt sig för att lämna sina uppdrag och gå ur partiet. Dom känner sig inte längre hemma i det Stureplansinfluerade mauderniserade Centerpartiet. Jag kan berätta en hemlighet för Maud, dom är inte de första, och dom kommer att följas av många fler!

Skanneloppetuppladdning 2007: Det blev tyvärr, av många skäl, aldrig någon runda under veckan. Jag får väl skylla på lathet. I går blev det lite stressigt att hinna med eftersom det skulle bli biobesök på kvällen. Men jag lyckades ta mig tid till en kortare runda under eftermiddagen. Att göra detta strax efter att ha ätit lunch, samma dag som jag gjort en lång skogspromenad några timmar tidigare var väl inte upplagt för någon snabb tid. Jag hade faktiskt till och med funderingar på att inte ta med klockan. Nu blev det en tid ändå, 30.40 på sexkilometersrundan. Ingen höjdare, men jag kom runt. Den korta tiden sedan efter att jag ätit lunch gjorde att jag faktiskt fick en lätt känning av håll, och det händer inte ofta numera.

Som antytt ovan så var det dags för biobesök igen i går på kvällen. Jag fick Kevin med mig på Michael Moores Sicko. Har ni inte varit och tittat på filmen rekommenderar jag er att göra det. Det är ju helt klart att Michael Moore inte har gjort en opartisk granskning för Public Service, detta är en partsinlaga gjord av en ironisk humorist. De utvalda skräckexemplen från USA är ju naturligtvis valda för att framhäva Moores åsikt. Och så jättebra fungerar det naturligtvis inte alltid i Canada, England, Frankrike eller på Cuba som Michael Moore antyder. Men det finns skäl till varför t.ex. spädbarnsdödligheten är så hög i USA, varför amerikanen inte blir lika gammal som canadensaren osv. Detta trots att sjukvårdskostnadens andel av BNP är högre i USA än i andra länder. USA har ett dyrt system som läcker som ett såll. Men läkemedelsföretagen, sjukförsäkringsbolagen och läkarna tjänar ju kulor. Gå och titta på Sicko om ni inte redan gjort det. Michael Moore är enormt skicklig på att använda humorn för att uppnå sina mål.

Så har björnen återigen bevisat att det är naturens mest korkade djur (tillsammans med den vandrande pinnen). Ännu en gång har en björn överfallit jägare. På varje björnattackerad svampplockare, bärplockare, fågelskådare eller skogspromenerande svensk går det 100 attackerade jägare. Hur kan ett djur vara så korkad att det nästan bara attackerar den som har en bössa i näven?

Veckans mysterium blir frågan vad det är för skillnad på Cloettas Plopp och Center från....Cloetta. Plopp presenteras som "Toffeefylld mjölkchoklad" och Center presenteras som "Mjölkchoklad med mjuk toffeefyllning"! Kan någon ge mig en anledning till att Cloetta har två produkter som är så identiska? Har det med tradition att göra? JAG kan i varje fall inte skilja dom åt. Men goda är dom - båda två!

Inga kommentarer: