lördag 20 oktober 2007

Om nöjet med höstgrävning i trädgården

Jag ägnade en del av tidig förmiddag till att inleda höstgrävningen i trädgården. Och hade under en lång period ett mycket trevlig sällskap ibland jordkokorna. En rödhake hoppade runt utan någon som helst rädsla för mig. Under säkert tio minuter höll den sig inom 1-3 meters avstånd från mig medan jag grävde. Med bara mycket korta utflykter på annat håll. Det är sådant som gör att även höstgrävning kan upplevas uppfriskande!

Jag har, när jag ytterligare detaljgranskat Stefan Fölsters utredning, hittat ännu en grupp som räknats med för att få ihop att 95% av svenskarna tar genvägar i vårt välfärdssystem. 25% av svenskarna har extraknäckt. Ja, inte svartjobbat, utan helt vitt haft ett extrajobb vid sidan om för att tjäna lite extra pengar. Den gruppen ingår också bland fifflarna enligt Stefan Fölster. Är det någon som fortfarande tar det här på allvar?

Jag läser en liten kort intervju med Victoria Silvstedt. På frågan om hur mycket hon shoppar för i månaden är svaret minst 10.000 Euro! Det är omkring 100.000 kronor det. Du Victoria, det finns människor som svälter ihjäl, det finns människor som dör i sjukdomar som hade gått att bota om resurserna hade funnits, det finns barn som vill gå i skolan men det finns ingen skola till dom. Bara som ett litet tips! Skulle du ändå få en slant över så kan du kontakta mig, så ska du få mitt bankkontonummer. Jag skulle med glädje haft möjlighet att shoppa för en tiondel av det beloppet.

I USA har den kristna högern samlats till ett möte för att diskutera den kommande presidentvalskampanjen. Och enligt rapporterna utvecklades mötet till ett strid mellan de republikanska kandidaterna om vem som var mest motståndare till aborter och rent allmänt stod längst till höger. Det bådar ju gott...

För övrigt blir jag allt mer övertygad om att Mio (vår katt) verkligen har hjärtat till vänster. Han har nu ännu en gång pissat ner Svenska Dagbladet när den kommit in genom brevinkastet på morgonen. Att pissa på tidningen är annars inte en vana han har, och när han nu har två att välja på har han valt Svenska Dagbladet. Jag ska aldrig mer kalla honom för "vår korkade katt"!

Slutligen är väl den som gjort bort sig mest av alla den gångna veckan James Watson. Han fick Nobelpriset i medicin 1962 och är bland annat hedersdoktor vid ett svenskt universitet. Sedan han hävdat att det ser mörkt ut för Afrika eftersom afrikaner har en lägre intelligensnivå än vita västerlänningar har de flesta tagit avstånd från honom. Han har även tidigare gjort bort sig med uttalanden som fått åhörarna att tappa öronen. Det enda svarta var bra på är tydligen sex enligt den gode James är ett exempel. Låt oss dra ner rullgardinen för dagen och övergå till ett lugnt filosoferande medan James drar sig tillbaka under en sopsäck där han hör hemma.

Inga kommentarer: