fredag 19 oktober 2007

EU, here we come

Folkomrösta om EU-fördraget
Jaha, så lyckades då de högsta hönsen inom EU sy ihop en kompromiss om EU:s nya författning. Varför det tagit så lång tid kan jag inte förstå eftersom skillnaden mellan det nya och det som folket i Frankrike och Holland sade nej till är mikroskopisk. EU:s president ska inte heta president, EU:s utrikesminister ska inte heta utrikesminister och Italien ska få en röst till. Och sedan har man krånglat till skrivningarna lite här och var så att ingen ska begripa det hela. Nu gäller det bara för maktens elit att smyga igenom maktöverförandet i respektive parlament utan att folket hinner märka något. I nästan alla länder värjer man sig förtvivlat från att hålla folkomröstningar i en panisk rädsla för att få nej och tvingas börja om igen. Att en övervägande majoritet av folket i nästan alla länder vil ha en folkomröstning har ingen betydelse. Eftersom hela tanken med EU är att styra folket från ovan så är det bara att vänja oss vid detta.

Jag såg förresten att moderaten Marku Huttunen som reaktion på folkpartiets Cecilia Malmströms krav på att EU-flaggan ska hänges upp i Riksdagen som en Storebror ser dig symbol själv föreslagit att den skånska flaggan sätts upp i riksdagen. Han är ju riktigt rolig den där Marku, men så seriös är han inte.

Jag såg förresten att dagis inte får ha smörbyttorna framme vid matbordet enligt EU. Hygienskäl! Jag bara ruskar på huvudet.

Och apropå de aktuella våldtäktsmålen ser jag att Centern och Miljöpartiet föreslagit att det ska finnas en samtyckeslag. Innan du inleder gosandet i sängen så måste du ha den andres samtycke. Detta till skillnad från i dag när man alltid har rätt att säga Nej. I fortsättningen måste man alltså fråga frugan om lov innan man kryper ner i värmen. Undrar om det ska vara skriftligt? Dom får lägga ut på nätet ett förslag till blankett.

Stefan Fölsters undersökning är tydligen inte ens en seriös undersökning. Det är en webbenkät!?! Det måste vara den största statistiklögnen i svensk historia.

Jag ser att Expressen avslöjat att det blir prinsessbröllop inom kort. UD har begärt extra anslag... Ska dom betala knugafamiljens bröllop?

Inga kommentarer: