söndag 7 oktober 2007

Mobba mera!

När näringslivssajten E24 på webben frågade läsarna om Mats Odell borde avgå som förskingringsminister (ja, jag vet att det heter finansmarknadsminister) så svarar 52,7% att dom tycker han borde bli nummer fyra i raden av Fredriks utbytta. Och här är det inte en massa sossar och kommunister som är inne och röstar. Så Mats kan inte som Karin Forseke, Carnegie och Urban Funered skylla på att det bara handlar om oppositionsgnäll. Karin Forseke uttryckte det som - "Kritiken mot mig är en del av ett politiskt spel som drivs av oppositionen". Så kan man ju uttrycka det om man inte vill erkänna fakta, då är det bättre att skylla på budbäraren. Jag tycker Mats ska ta kontakt med Svenskt Flyg och fråga om han inte kan få jobba lite mer för dom istället. Han kan ju jobba på att begära mer subventioner från stat, landsting och kommun till flyget så priserna på flygbiljetter kan hållas nere, kanske? Vi måste ju se till att utsläppen hålls på en kontinuerligt hög nivå.

Soldis i ravinen vid Kalvahagen
Söndag innebar sedvanlig skogspromenad. Och även i dag visade sig hösten från sin bättre sida. Någon som inte visade sig var däremot Maud Olofsson (se tidigare söndagar för förklaring). Hon hade tydligen gjort precis som tidigare Mats Odell och Carl Bildt, krypt in i garderoben för säsongen och gömt sig. Högsta chefen Fredrik Reinfeldt sitter ju själv mest och ugglar i nämnda garderob som gott föredöme. Fast man kan ju försöka se det positiva i det. Fredrik Reinfeldt är inte statsministern som måste synas jämnt. Och det behöver inte vara negativt. Hur som helst var det alltså dags för Friluftsfrämjandets höstlunk. Denna gången med osedvanligt knepiga frågor. Ingela och jag fick ihop hela 4 rätt (på 10 frågor) medan Kevin bara fick 3. Här ska mobbas! Vi lever ju just nu i mobbningens tidevarv. I varje fall om man ska följa media. TV-program och många bloggar handlar ju i dag mest om att mobba den som inte passar. Själv sysslar jag aldrig med mobbning. Inte ens mot Maud, Mats och Calle Stropp....

För neutralitetens skull vill jag påpeka att oppositionens Mona Sahlin själv har krupit in i garderoben på Sveavägen. Förhoppningsvis sitter hon där för att tjuvlyssna på medlemmarna så att man kan presentera att fräscht oppositionsprogram som har stöd bland medlemmarna.

Och på tal om Mats Odell, så såg jag i Aftonbladet delar av texten på ett tal som nämnda Mats Odell höll i London i mars i år:

- "Under Karin Forseke, tidigare ordförande i investmentbanken Carnegie, numera min rådgivare, är jag övertygad om att vi kommer att få god utdelning för det vi har att erbjuda. Jag är ledsen för att vi kommer att göra många journalister olyckliga på grund av den noggranna och stillsamma processen bakom utförsäljningarna. Vi gör allt vi kan för att undvika journalistiska scoop." Onekligen riktigt kul att läsa så här i efterhand. Är det inte lika bra att kasta in handduken Mats?

Jag vet inte om det är dags för mätning av tidningarnas upplagor, eller vad. Men på bara några dagar fick jag erbjudanden från både Svenska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet om att prenumerera gratis på tidningen. Jag började med SvD, så under några morgnar har det varit en extra hård duns när morgontidningarna kommer. SvD har väl inte rikets bästa serier (även om återseendet av Hagbard Handfaste var trevligt), men man får sitt skratt när man läser ledarsidan istället. Det här är en jämfört med Helsingborgs Dagblads ledarsida makalöst enögd och ensidig ledarsida. Rekryteringen av ledarskribenter verkar ha gått ut på att hitta så mörkblå sossehatare som möjligt. Men det är roligt att läsa, även om man ibland ruskar på huvudet. Se'n är det ju så att jag dåligt hinner med att läsa hela tidningen. Även om vi "riksläsare" inte får de lokala stockhomsnyheterna så är tidningen något tjockare än HD (fast mycket är ju annonser....). När månaden med SvD är slut får jag skicka in kupongen från Sydsvenskan. Är man läsoman så är man. Och om man dessutom inte kan låta bli att nappa på gratiserbjudanden så är det bara att följa instinkten.

Skanneloppetuppladdning 2007: Precis som jag föresatt mig så tog jag i dag också en runda i skogen. Målsättningen var att hinna ut innan det var mörkt så att jag kunde springa lite längre än sexkilometersrundan. Det fick istället bli åtta kilometer. Med tanke på att jag hade en längre skogspromenad i benen från i förmiddags tog jag det lugnt. Tiden 43.15 säger alltså egentligen inte så mycket. Tar man hänsyn till en månads uppehåll och skogspromenaden får det vara godkänt. Skönt var det i varje fall. Hösten är underbar!

Inga kommentarer: