torsdag 4 oktober 2007

Förskingringsminister Mats Odell

Och det är ju ett framsteg. Fast han har många fler misstag att erkänna. Kraven på hans avgång sprider sig utanför oppositionen. I går läste jag ett par ekonomiska journalister som tyckte Mats Odell är förverkad. Genom att klamra sig fast gör han mer skada än nytta. Så här skrev Mats Odell för mindre än en månad sedan (10 september) i ett pressmeddelande sedan han anställt Urban Funered:

- "Jag är mycket nöjd med att ha lyckats rekrytera Urban Funered till statssekreterare. Hans gedigna erfarenhet och kompetens kommer att komma väl till pass både i processen med att minska statens ägande i ett antal företag och i arbetet med att utveckla svensk finansmarknad och finansplats Stockholm..."

Jag tycker Mats Odell ska satsa på att bli nummer fyra i raden av avpoleterade från Fredriks lekstuga!

Jag såg Uppdrag Granskning på SVT i går på kvällen. Det är uppenbart att det inte bara är i Mats Odells departementsgarderob som det är fullt. Tydligen har även Carl Bildt gömt sig i Utrikesdepartementets garderob. Han har under mer än fyra veckor lyckats hålla sig undan att intervjuas om myterna från Hårsfjärden. Uppdrag granskning har granskat alla de bevis som bland annat Calle Stropp hävdade fanns för att det var just en rysk ubåt som fanns i Hårsfjärden 1982. Men allt eftersom tiden har gått, och bevisen granskas så står det klart att det med stor sannolikhet inte var en rysk ubåt där, möjligen en NATO-ubåt. Vissa avgörande bevismaterial är hemligstämplade, andra avgörande bevis har försvunnit. Och allt fler experter betvivlar uppgifterna om en rysk ubåt. En intressant uppgift är att strax efter att en mina detonerat och troligen skadat en ubåt dök tydliga bevis upp för att en NATO-ubåt bett om hjälp. Natten efter utgick order om att minor inte fick användas. Men bara just den natten (så att en skadad NATO-ubåt skulle kunna fly?). Men Calle (som byggde upp en stor del av sin politiska karriär på Hårsfjärden) ville inte uttala sig. Han satt i garderoben på UD.

Skanneloppetuppladdning 2007: Surprise, surprise. Det är nu bara en månad kvar till Skanneloppet, så det är verkligen dags att bruka allvar med träningen. Om det var befogat att skylla på ryggont eller knäont för en månad sedan, så är det inte det nu. Att tiden inte räcker, för kallt, för mörkt osv är inte godtagbart. Alltså fick jag i går äntligen tummarna ur.... Visserligen hade det hunnit bli mörkt tills jag hade tid, men strax efter 7-tiden på kvällen gav jag mig ut och det kändes förvånansvärt fräscht trots en månads uppehåll. Eftersom det som sagt var mörkt fick jag inrikta mig på att springa elljusspåret uppe vid Tingvalla, så det fick bli den korta sexkilometersrundan. Jag trodde till och med ett tag att jag skulle lyckas ta mig under 30 minuter. Men klockan stannade på 30.20, vilket trots allt får sägas vara godkänt.

Slutligen noterar jag att Stockholms universitet tydligen med kort varsel skapat en specialkurs för prinsessan Madeleine. Och det ska nu granskas om det skett några fel. Spännande är att det protokoll som skrevs (där det klart framgår att kursen anordnats på begäran av Hovet, och att deltagarna skulle handplockas) har ändrats i efterhand. Men det är klart, inte kan man behandla blåblodiga som andra. Och inte kan man ha vem som helst från pöbeln på samma kurs som en Kunglig.

Inga kommentarer: