lördag 13 oktober 2007

George W. Bushs supportrar gråter

Nobels fredspris till Al Gore (och FN:s klimatpanel IPCC) tas tydligen emot lite olika. Och det verkar i princip handla om hur mycket man går i Vita Husets ledband eller inte. I en kort debatt i TV såg jag en f.d. MUF-ordförande tycka att det vore en löjligt val (det var inspelat före offentliggörandet) medans f.d. miljöpartisten Birger Schlaug tyckte att det kunde vara ett bra val. Jag hörde lunchekots tidningskrönika i dag, och man kunde märka en tydlig skiljelinje, ju mer mörkblå tidning desto mer fel var valet av Al Gore. Nya Wermlandstidningen tyckte tydligen att det var dags att lägga ner hela utdelningen. Jag letade förtvivlat i Svenska Dagbladet efter en kommentar, men där var det tyst. Förutom naturligtvis den rena nyhetsrapporteringen. Där man bland annat påminner om att Al Gore faktiskt fick en halv miljon fler röster än George W Bush i presidentvalet 2000. Men det hjälpte ju inte eftersom det är inte väljarna i USA som väljer president, det gör de elektorer som väljs i valet.

Vad jag däremot hittade på Svenskans ledarsida var en lång utläggning från den en gång i tiden så radikala Göran Skytte. Det är en man som sedan Hoola Bandoola-tiden allt eftersom pengarna strömmat in tagit allt fler steg åt höger. Men vi lever ju i en demokrati så vem som helst får ha vilka åsikter som helst - nästan. Men han är ju kul att läsa i varje fall den gode Skytten.

En av livets stora mysterier som jag ofta funderat på är varför nästan alla mannekänger har något konstigt höftfel. Och det verkar vara en sorts handikapp / sjukdom / missbildning där alla de som har denna blir mannekänger. Man ser aldrig någon ute på gatan kränga sig fram som en mannekäng. Eller är det kanske någon sorts yrkesskada man får av att snabbt klä av och på sig upprepade gånger på kort tid? Undrar om dom kan få livränta när karriären är över. Det är synd om dom faktiskt. Jag kan inte förstå varför det är så populärt att bli mannekäng. Dels denna yrkessjukdom. Och dessutom verkar det vara fruktansvärt dåligt betalt. Dom har ju inte råd med att köpa mat heller. Nä, det där är ett av livet stora mysterier.

Ett annat stort mysterium är TV-kanalen TV400. Vilken funktion fyller den smörjan? Ibland när man zappar runt hamnar man i ett program som tydligen heter Ocensurerat. Ett program som av tidningstablån att döma tydligen sänds flera gånger om da'n. Syftet med programmet är att visa hur semestrande ungdomar på olika chartermål super sig fulla, visar sig mer eller mindre nakna (främst flickor) eller rent allmänt gör bort sig på ett sätt dom inte skulle göra hemma. Visst är det bra med ett ökat TV-utbud? Man blir överlycklig över alla dessa spännande TV-kanaler som ska glädja oss med olika inslag mellan reklamavbrotten. Vad jag inte kan förstå är hur seriösa svenska företag kan vara intresserade av att köpa reklamtid inne i dylik smörja. Får dom inte välja när deras reklaminslag ska sändas?

Inga kommentarer: