tisdag 9 oktober 2007

Minister med trovärdighetsproblem

Miljöminister Andreas Carlgren (c) har gått ut och försvarat att Sverige skickar 4,8 ton radioaktivt kärnkraftsavfall till Sellafield. Det är ett sätt att avsluta transporterna, säger han. Jag vet inte riktigt hur han får ihop det. Hade det inte varit ett bättre sätt att avsluta trasnsporterna genom att helt enkelt inte genomföra transporterna?

En älgjägare har dödats av en björn. Hur många björnar som dödats av jägare framgår dock inte av rapporteringen. Det framförs också (som ett problem) att mer än 1.000 älgar dödats av vargar. Mer än 80.000 älgar har dödats av jägare. Hur många som dödats i trafiken framgår inte.

Det har spelats fotboll i Fjollträsk. Gissa om det blev sedvanlig 08-skandal. Bajen-supportrar kastade ner saker på domarna sedan det visat sig att Helsingborg skulle ge Hammarby på nöten. Matchen avbröts en stund innan den återupptogs. Varvid idioterna fortsatta kasta ner saker. Jag upprepar, bygg en skyddsmur runt Fjollträsk!

Vi hade besök i dag på morgonen av Försäkringskassans länsdirektör som gick runt på föräldrapenninggruppen och pratade lite informellt med oss. Ja, hon pratade med nästan alla. Mig kom hon aldrig in till! Och det var kanske tur så jag inte hade varit allt för uppriktig med vad jag tycker.

Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson har yttrat sig om en utredning som kommer att presenteras om någon månad som ska handla om felutbetalningar / fusk. Enligt förhandsuppgifter skulle utredning visa på att felutbetalningarna från socialförsäkringarna är högre än vad man tidigare trott. Enligt de nya siffrorna skulle "svinnet" ligga på flera procent. Siffror som vanliga affärer eller t.ex. bilförsäkringarna hade varit glada över. Fast Cristina är naturligtvis upprörd. Det är vi som jobbar på Försäkringskassan också. Både för att de som fuskar faktiskt stjäl från oss alla, och också för att ansvariga myndigheter inte kan se till att det finns resurser och teknik för att hinna med kontroller och vara tillräckligt noggrann.

Inga kommentarer: