tisdag 3 juli 2007

Stureplanscentern slår till

CUF:s nya ordförande efter hr Federley, Magnus Andersson, och vad som tydligen är en av deras kompisar inom den s.k. Stureplanscentern, centerns landstingsråd i Stockholm Gustav Andersson, har velat komma lite mer i rampljuset. Så dom har skrivit en debattartikel där dom förespråkar att man ska avskaffa inkomstbortfallsprincipen när det gäller sjukersättning, arbetslöshetsersättning, föräldraförsäkring osv. Istället ska man införa vad som kan kalla en grundtrygghet. Den som blir sjuk, arbetslös, föräldraledig ska bara få en mindre grundtrygghet, lika för alla. Som förhoppningsvis ska räcka för att förhindra att man svälter ihjäl. Vill man ha en chans att leva någorlunda drägligt också om man drabbas av något så får man teckna en egen frivillig försäkring. Och den kommer naturligtvis att kosta olika beroende på vad man sysslar med osv. Än så länge har dom inte funderat på grundtrygghet när det gäller bilförsäkring, brandförsäkring osv. Brinner huset upp får du en tusenlapp, lika för alla! Det är väl så att Magnus Andersson tycker att han inte alls blivit lika omskriven som sin företrädare Fredrick Federley, så då måste man ju hitta på något riktigt ordentligt så att man får publicitet. Alla publicitet är god publicitet sägs det ju. Fast jag tvivlar ibland!

När vi på föräldrapenninggruppen på Försäkringskassan på fikat i dag diskuterade folkpartiets förslag om att outsourca vården av sjuka barn så hade vi svårt för att hålla oss från skratt. Menade man verkligen allvar på Folkpartiet. Eller det handlade också bara om att man ville ha lite publicitet, och tänkte på samma sätt, all publicitet är god publicitet. Det kan inte vara lätt att vara Fredrik Reinfeldt när koalitionspartnerna börjar få panik och göra diverse självmordsräder för att få publicitet.

Ett annat parti som håller på att begå självmord är KD. Kristdemokraternas väg att försöka distansera sig från de mest extrema kristna grupperna verkar nu få till effekt att dessa vill skapa ett eget parti. Det handlar väl främst om abortfrågan där en del extremister inom KD inte vill acceptera partiledningens kompromisser inom Högeralliansen. Frågan är om en Kamrat 4% inom borgerligheten kan tänkas rädda KD kvar i Riksdagen om allt för många hoppar av ut i intet. Som sagt, stackars Fredrik som ska hålla ihop skaran nu när paniken börjar spridas!

Slutligen noterar jag att George W Bush tyckte synd om Lewis Libby, den förre regeringstjänstemannen som bland annat dömts till 2,5 års fängelse för att ha ljugit inför domstolen och försökt förhindra en brottsutredning om vem som läckt från Vita Huset. George tyckte det var taskigt att döma Libby till fängelse, han gjorde ju bara sitt jobb att skydda George W Bush och hans vicepresident Dick Cheney (som han var stabschef till). Så han har bestämt att Libby ska slippa det fängelsestraff domstolen dömt honom till. Han benådade helt frankt sin kompis. Det gäller att ha vänner med makt!

Inga kommentarer: