torsdag 5 juli 2007

Sandlådestriden avgjord

Trendmagasinet Monocle har rankat de bästa städerna. Vann gjorde München i Tyskland följt av Köpenhamn i Danmark. Stockholm kom åtta på listan och fick stryk av inte bara Köpenhamn utan även Helsingfors som kom sexa på listan. Jag tycker Stockholm ska sluta kalla sig "Capital of Scandinavia"!

I vår lilla serie om danskar och fylle kan vi berätta om dansken som tog tåget från Köpenhamn till Stockholm. Ordentligt på lurven råkade han stiga av redan i Nässjö. Och istället för att sedan fortsätta resan bestämde han sig för att ta tåget hem igen - tyvärr utan biljett. Nu fick polisen i Malmö ta hand om den biljettlöse och överförfriskade dansken som nu har efterverkningar att vänta för bedrägligt beteende.

En stående följetong i Aftonbladet den sista veckan har varit nya amatörbilder på det lyckliga paret Runar Sögaard och Tilde de Paula. Jätteintressant att få bekräftat vissa damers dåliga omdöme.

Sverige ut ur EU
Tullverket har inlett arbetet på att försöka lämna tillbaka den postordersprit som beslagtagits sedan utländsk makt nu bestämt att svensk lag inte gäller. Och nu verkar det som om en del av de som fått sin sprit beslagtagen inte verkar vara villiga att betala skatten på spriten. Bland annat Klas Rosengren, som var den som drev frågan om rätten att importera sprit via postorder. Han tycker inte att Sverige har rätt att i efterhand kräva honom på skatten. Är han dum eller? EU-Domstolen har bestämt att Sverige inte kan stoppa import av sprit inköpt via postorder. Men EU-Domstolen har också bestämt att den som importerar sprit utan att själv bära den över gränsen ska betala skatten i sitt eget land. Hördu Klas, du får bestämma dig. Ska EU stå över svensk lag eller inte?

Två rikemanssöner från ett av Stockholms moderatghetton kraschade i hög hastighet sin Corvette dom fått av sin miljonärspappa rakt in i en busskur. Tydligen körde dom rejält för fort. Skulle varit kul att höra samtalet hem till farsgubbe. - "Hej pappa, jo förresten så råkade vi pajja bilen i dag, kan du köpa en ny?"

Inga kommentarer: