tisdag 24 juli 2007

Reklamens makt är stor

Bland det löjligaste jag vet är när jag ser folk köpa helt vanligt vatten på flaska för dyra pengar. Om man nu vill ha vattnet kolsyrat - OK. Om man vill ha vattnet smaksatt - kanske OK. Men helt vanligt vatten dyrt paketerat på flaska. Jag kan förstå om man gör det där man inte kan lita på kranvattnet. Men i Sverige? Jag såg en finsk undersökning som gjorts, där man jämfört vanligt flaskbuteljerat bordsvatten och kranvatten. Det var mer bakterier i det buteljerade bordsvattnet! Och om du nu vill ha vattnet smaksatt, köp saft!

Skanneloppetuppladdning 2007: Så var det dags igen i går på kvällen för en ny sexkilometersrunda. Jag vet inte om det var alla vindruvor jag proppat i mig strax före, eller om det var något annat. Men det kändes tungt redan från början. Och svettigt blev det fast jag inte var ute förrän efter halv åtta på kvällen. Därför blev tiden 30.10 nästan bättre än väntat. Det var inte under 30 minuter, men det fattades inte mycket. Jag får se om jag kan lyckas hålla kanske tre rundor i veckan nu under semestern. Kanske är det lite för mycket, men man får väl sikta högt. Skulle det sedan bli för mycket regnande så är detta ju bra att skylla på.

Efter lite andhämtning efter springandet intog jag en riktig vitaminchock. En riktigt stor tallrik med röda vinbär med mjölk och lite socker på. Det är en riktig delikatess. Och dessutom tydligen en riktigt dyr sådan. Jag såg i dag i en affär att man sålde röda vinbär. En liten pappburk kostade 20 kronor. Den portion jag stoppade i mig skulle nog ha kostat cirka 50 kronor! Ett dyrt nöje, om man inte hade haft egna i trädgården.

En som nog har råd med röda vinbär är Fredrik Ljungberg. Fast jag tror inte att dom serverar röda vinbär med mjölk på innekrogarna där Freddie väl mest vistas när han inte sparkar boll. Jag ser att han fått ny arbetsgivare. Han har tydligen bytt klubb, West Ham ska vara den nya arbetsgivaren. Och bra lön får han visst - 1,5 miljoner. Och inte per år utan per månad! Va' sade du? Är det per vecka? Det kan det bli mycket röda vinbär av! Undrar vad han mer använder pengarna till när innekrogarna, bilförsäljarna och de andra fått sitt?

Inga kommentarer: