fredag 6 juli 2007

Inflation

För några dagar sedan såg jag i bladet att vi kunde räkna med höjda matpriser inom kort. Men inte visste jag att det skulle gå upp så mycket så snabbt som det gjort. Flera lunchrestauranger i centrala Helsingborg har höjt priset för en Dagens från 68/69 kronor till 75 kronor. Det är ca 10% i vad som nästan är en samordnad aktion. Jag får nog söka mig till andra restauranger för lunchen sista tiden innan semestern. Se'n får vi se vad som händer och sker?

Fredrik Reinfeldt har gjort en stor insats för laglydigheten i landet. Genom sin fiaskoutnämning av regeringsledamöter har han fått upp anmälningar om TV-licens ordentligt. Än så länge i år är antalet nyanmälda licenser 4 gånger så högt som vanligt. Och det beror nog knappast på att så många nya hushåll skaffat en TV.

Ett internationellt FN-möte i Genève i veckan har presenterat en lista över länder som mäter deras miljöarbete, arbetsrätt och deras förmåga att uppfylla mänskliga rättigheter. Gissa vilka som ligger i topp? Sverige! Vi får första plats, följt av våra Nordiska grannar. Sträck på oss!

Vi kan också behöva sträcka på oss så att vi inte drunknar. Allt regnande har skapat en riktig dyngblöta. Järnvägen mellan Helsingborg och Malmö har fått stängas mellan Helsingborg och Landskrona. Många vägar är stängda. Min förhoppning i allt det blöta är att alla mördarsniglar ska drunkna! Fast det är nog bara en from förhoppning. Jag misstänker att dom är ännu större och fler när regnet har upphört. Till och med körsbären på mitt körsbärsträd spricker. Fast jag har sluppit regnvatten i källaren - än så länge.

För övrigt var det många som önskade mig lycka till när jag gick hem från jobbet i dag. Allt från arbetskamrater till chefer hoppades att det skulle gå bra när jag ska på anställningsintervju på måndagmorgon. Jag hoppas att det är för min skull och inte deras egen som dom hoppas att jag får jobbet. Dom förnekar att dom vill bli av med mig.....

Slutligen kan vi än en gång konstatera att Migrationsverket borde engageras i större utsträckning för att skapa fred i världen. Den optimism som präglar verksamheten är så överväldigande att den inte kan annat än smitta av sig. Nu senast har Migrationsverket fastslagit att det är ofarligt att bo i Irak. Här pågår inga farliga inbördes stridigheter. Det är helt OK att utvisa människor till landet. Dom löper ingen risk att skadas.

Inga kommentarer: