måndag 9 juli 2007

Höger-o-allians

Centerpartiets Miljöminister Andreas Carlgren är något så udda som en traditionell centerpartist med miljöengagemang. I samband med Almedalsveckan har han gått ut med ett utspel om att det nog krävs fortsatt höjd skatt på bensinen om vi ska lyckas uppnå de mål som finns. Finansminister Anders Borg har ju varit ute och förvarnat om samma sak. Men det tog inte många minuter förrän KD hoppade upp ur tunnan. För höjd bensinskatt kan man ju inte gå med på från kristdemokraterna, dom gick ju till val på att sänka bensinskatten. Ska vi gissa att det är Andreas som får ge sig. Centerns miljöintresse har hamnat på sparlåga, så han har nog svårt att få med Stureplanscentern i frågan, och det är i dag dom som bestämmer i partiet. Och dessutom får väl KD köra med samma utpressning som inför fastighetsskatteomläggningen. Dvs att om inte KD får som dom lovat i valrörelsen riskerar dom att trilla under 4%-spärren i nästa val, och då är alla chanser för en fortsatt Högeralliansregering bortspolade. Jag tyckte jag såg en sammanställning över bensinpriserna i de europeiska länderna för några dagar sedan. De svenska var bland de lägsta i hela Västeuropa! Höj bensinskatten och använd pengarna till att bygga ut kollektivtrafiken. Att höra en företrädare för Skånetrafiken kommentera en bensinskattehöjning med att om resandet ökar får man nog höja biljettpriserna ger mig frossbrytningar.

Antalet anmälningar om insiderbrott fortsätter att öka. Förra året fick Finansinspektionen 49 anmälningar, i år har man än så länge fått 54 anmälningar. Hur är det med moralen inom finanssektorn?

Skanneloppetuppladdning 2007: Nu är det verkligen dags att sätta fart med uppladdningen inför Skanneloppet i början av november. Sedan Springtime i maj har jag slarvat en hel del. Lite kan jag skylla på halsont och förkylning. Och lite på Noaks planerade ankomst den senaste tiden. Hur som helst, så i går var det i stort sett uppehåll hela dagen. Fram på kvällen riktigt soligt och skönt, även om det blåste en hel del. Men blåsten torkade ju upp extra bra efter regnet. Det blev alltså tidigt på kvällen en joggingrunda upp i skogen. De knappa 6 kilometrarna tog 31.25 vilket väl får vara godkänt med tanke på det ganska långa uppehållet. Jag höll mig springande hela rundan, även i uppförsbackarna. Mindre kul var att se att ett par ryttare hade haft svårt får att hålla tassarna (=hovarna) borta från joggingspåret uppe i skogen. Synd att någon/några ska ha svårt med reglerna när trots allt de flesta sköter sig bra.

Slutligen var jag alltså på min anställningsintervju i dag. En spännande upplevelse, men också ett trevligt samtal med vad jag får hoppas var blivande arbetskamrater. Fortsättning följer - hoppas jag.

Inga kommentarer: