lördag 14 juli 2007

Grattis Vickan

I dag fyller Victoria Ingrid Alice Desirée Bernadotte 30 år. Det är alltså 30 år sedan Silvia Sommerlath iförd peruk smugglades in på Karolinska sjukhuset för att föda fram Kungariket Sveriges tronföljare. Ja, hon var det inte när hon föddes. Det var först några år senare som successionsordningen ändrades. När hon i dag festar runt för skattepengarna är varken jag eller pojkvännen Daniel Westling inbjuden. Än så länge är han, precis som jag, inte tillräckligt blåblodig. Lägg ner tramset och låt Vickan, Madde, Tjabo och hela gänget leva ett normalt liv. Skriv på för en folkomröstning om statsskicket, kräv ett demokratiskt tidsenligt statsskick. Skriv på här.

Över till mer väsentliga nyheter. Hela gräsmatten på Ullevi ska nu läggas om till en ansenlig kostnad. Den uppvisning av Monstertruckar som gjordes för en tid sedan har totalkvaddat fotbollsplanen. Kan någon - jag upprepar - någon, förklara för mig varför man lägger ett dylikt arrangemang på en av Sveriges ledande fotbollsarenor? Kan någon förklara för mig varför man över huvud taget arrangerar något sådant trams?

Förmiddagen har ägnats åt att försöka rädda pengarna till några mammor och pappor i Nordvästskåne. Jag har alltså precis som förra lördagen jobbat över. Och även om jag tyckte att jag hann med en hel del, så är det ju bara en piss i Mississippi om jag ser på vad vi har att göra. Jag vill på mina och mina arbetskamraters vägnar be alla mammor och pappor i nordvästra hörnet av Skåne om ursäkt om ni inte får ersättning när ni hade hoppats på det. Men det är faktiskt inte vårt fel, vi gör så gott vi kan. Men om politikerna tror att man kan dra in pengar utan att någon drabbas, och om ansvariga på myndigheten tror att toppstyrning och stordrift är effektivast så har vi bara att lyda order, göra så gott vi kan och skämmas. Det var en insändare i HD i dag från en mamma som beklagade sig över att utbetalningen dröjde av föräldraersättning. Och det var en bra insändare. Tack ska du ha uppe i Munka Ljungby - jag håller med dig.

Eftermiddagen har Kevin och jag passat på att titta på nya Harry Potter och Fenixorden som ju hade premiär i går. Helt klart sevärd tycker jag. Fast jag kan inte förstå varför föräldrar låter små barn följa med och titta. Åldersgränsen var väl 11 år, men om äldre följer med får ju även mindre gå och titta. Och det var nog periodvis lite väl spännande och våldsamt för de mindre. Det märktes på alla små som skulle gå på toa!

Inga kommentarer: