onsdag 30 november 2022

Behövs Ebba Busch?

» Jag tvivlar.

Team Kristerssons tid i regeringskansliet har ju inte varit allt för lyckosam. Det straffar sig att lova för mycket. Jag tror faktiskt att man till och med själva var medvetna om att det handlade om överbudspolitik som man inte skulle kunna infria. Men ALLT var tillåtet för att kunna vinna valet!

Nu kommer straffet när svenska folket inser att dom har blivit lurade. Jag får anledning att återigen gotta mig i en ny väljarundersökning som visar att det går framåt för vänstern i den svenska politiken medan regeringspartierna och deras överrock SD straffas. Så här ser opinionsläget ut enligt Ipsos undersökning för Dagens Nyheter. Observera att de siffror som presenteras är avkortade till närmaste hela procenttal. Inom parentes är valresultatet för 2½ månad sedan:

Socialdemokraterna 34% (30,2)
Moderaterna 19% (19,1)
Sverigedemokraterna 19% (20,5)
Vänsterpartiet 8% (6,7)
Centerpartiet 6% (6,7)
Miljöpartiet 5% (5,1)
Kristdemokraterna 4% (5,3)
Liberalerna 3% (4,6)

Vår Brunblå sörja
Dagens Nyheter ställer i sin ledarartikel med anledning av undersökningen frågan: - "Vad är egentligen poängen med KD och L?" Och det kan man ju verkligen undra över. Det finns uppenbara anledningar till att tidigare partiledare för båda partierna tagit avstånd från partiernas valda politiska kurs. Både Liberalerna och Kristdemokraterna har ju tidigare partiledare som inför valet deklarerade att dom inte tänkte rösta på det parti dom varit ledare för. Nu håller båda partierna på att avveckla sig själva. Liberalerna hamnar på 3% och alltså under spärren medan Kristdemokraterna ligger precis på spärren. Men de 4% motsvarar mindre än 4%, siffran är nämligen höjd upp till 4.

Apropå Ebba Busch så såg jag just att det utlovade elprisstödet (som skulle komma från 1 november om ni minns) nu kommer att börja betalas ut i februari nästa år. Att sedan stödet inte alls är vad som utlovades är en annan sak. Det finns i varje fall en del ägare till enorma elslukande lyxvillor som har rejäla summor att vänta på kontot.

Fortfarande apropå Ebba Busch så ser jag att hon (som är högsta politiskt ansvariga i regeringen för Sveriges miljöpolitik) medan Klimatmötet COP27 i Sharm el-Sheikh i Egypten pågick så valde Ebba Busch att flyga till Paris för att bjudas på en konferens anordnad av det svenska näringslivets lobbyorganisation Timbro på slottet le Grand Gallo strax norr om Paris. Hon åkte dit tillsammans med vår sverigedem... f'låt moderata migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Ni vet hon som inte har tillräckliga svenskkunskaper för att kunna skilja på permanent och tillfälligt. Det är tydligen lite oklarheter vem som betalat vad också. Men, Timbro har ju ganska gott om pengar. Dom fick lyssna på representanter för svenska privata nätläkare osv. Fast deltagarlistan är hemlig...

Ebba har i varje fall inga problem med att prioritera. Elektrikerförbundet ville träffa Ebba Busch för att diskutera utbyggnaden av det svenska elnätet. Men, det hade hon inte tid med. Här i Skåne ville Moderaterna i Skåne träffa Ebba Busch och diskutera vad som hände med elstöd och det utlovade stödet till gaskunder. Men, det hade hon inte heller tid med. Det var ju tur att hon i varje fall hade tid med Timbro på slottet le Grand Gallo utanför Paris. Det gäller ju att prioritera!

Konferenser på slott verkar annars vara populärt. Ska man driva så stora pampiga byggnader så får man ju hitta på inkomstkällor. Då kan ju olika former av konferenser och liknande vara en bra inkomstkälla. Hela den s.k. TiDÖ-överenskommelsen kom ju tydligen till efter en uppenbarligen ganska blöt fyllefest på Tidö slott. Dom säger att alkohol kan lösa upp spänningar och få folk att ställa upp på ganska pinsamma aktiviteter. Det förklarar ju en hel del hur TiDÖ-avtalet kunde se ut som det gör!

Jag såg för övrigt att den franska EU-parlamentarikern Pascal Durand valt att lämna den liberala partigruppen RE för att istället gå med i den socialdemokratiska partigruppen. - "Frågan är enkel, det handlar om moral och principer" motiverar Pascal det hela med. Partigruppbytet sker i protest med Liberalernas samarbete i Sverige med Sverigedemokraterna. - "Moral och principer" som sagt. Hur känns det Johan Pehrson?

Läs:
DN/Ipsos: Högsta stödet för S på nästan åtta år. - Dagens Nyheter
Vad är egentligen poängen med KD och L?. - Dagens Nyheter ledare
Utbetalning i februari för elprisstöd till hushållen. - Dagens Nyheter
Busch nobbade klimatmötet – flög till Paris för Timbro-konferens. - Dagens ETC
Elektrikerna rasar efter Busch slottsresa: Det är oseriöst och oansvarigt. - Dagens ETC
Fransk EU-liberal byter parti – i protest mot L. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: