fredag 11 november 2022

På ren jävelskap?

» Eller något annat skäl.

Jag såg att SJ:s biljettbokning brakade ihop när biljetterna för jul och nyår äntligen släpptes. Trafikverket har efter den svenska avregleringen av järnvägen så många järnvägsföretag som ska sättas in i tidtabeller att det tar tid att få ihop pusslet. Alltså blir det kris när SJ (och andra mindre företag) äntligen ska kunna släppa lös bokningen. Det kraschade för SJ! Men, när jag läser att 1,2 miljoner svenskar försökte gå in och boka biljetter blev jag lite fundersam. Är det verkligen 1,2 miljoner svenskar som har för avsikt att köpa SJ-biljetter under jul och nyår? Gissningsvis ska många av dessa dessutom köpa biljetter för fler än sig själva, kanske hela familjen.

Det måste i och för sig ses som positivt att nästan alla svenskar väljer tåget under jul och nyår. Eller finns det andra förklaringar?

Man kan verkligen undra
I dag såg jag en notis i tidningen att det finns tusentals pass som svenskar skaffat, men sedan aldrig löst ut. Många av oss känner väl igen diskussionen för en tid sedan med att Polisen inte hann med alla som ville ha nya pass eller ID-kort när restriktionerna släpptes efter Corona. Det gick helt enkelt inte att boka en tid. Polisen fick hård kritik för att man inte klarade av belastningen när "alla svenskar" helt plötsligt behövde nytt pass. Nu ser jag att alltså tusentals pass som folk trängdes som idioter för att kunna skaffa helt enkelt inte lösts ut. Tusentals har redan makulerats eftersom dom inte lösts ut. Har man ångrat sig? Varför skulle man tvunget ha ett nytt pass just då, som man uppenbarligen inte behövde? Eller kan det finnas andra förklaringar?

Visst är det spännande att fundera över vilka nöjen svenskarna har?

Jag läser förresten att moderaten Staffan Tjörnhammar i Norrtälje bestämt sig för att lämna politiken. Det var Staffan som satte nytt svenskt rekord i tystnad när det tog honom 26 sekunder att fundera ut svaret: - "alltid är en fråga om prioriteringar" på frågan om varför Norrtälje behövde rekordhöja arvodet till kommunalrådet till Sveriges näst högsta lön. Beslutet togs senare tillbaka och nu tycker den stackars Staffan att det räcker. Inte tyckte socialborgarrådet Ulf Kristersson att han borde lämna politiken sedan han helt vägrat svara på TV-reporterns fråga om hur han kunde få en lägenhet som var ämnad för kvinnor med skyddsbehov. Han fördes snabbt bort av medarbetarna medan reporter och filmare stod kvar förundrade. Titta gärna på klippet. Det är komik av högsta klass. Ulf Kristersson tyckte dock inte att denna skandal eller andra skandaler var något att bry sig om. Han fortsatte sin politiska karriär och har ju nu nått målen - statsminister. Nu kan han inte nå högre på sin politiska karriär.

Läs och titta
Lokalpolitiker i Norrtälje avgår efter genant SVT-intervju. - SVT
Socialborgarrådet Ulf Kristersson flyr. - Youtube

Inga kommentarer: