onsdag 9 november 2022

Lite allt möjligt

» Och sex kan ju vara spännande.

I.   Jag läser en riktig snyftare i tidningen Dagens Samhälle. Man berättar att i 18 svenska kommuner är Sverigedemokraterna nu största parti. Men, i hälften av dessa släpps man inte in i styrandet av kommunen. - "Det är bedrövligt" kommenterar en företrädare för det stackars SD detta faktum med. Visst är det synd om Sverigedemokraterna, störst men utan makt.

Sven Tycker - utropstecken
Låt mig ta några andra exempel. I riksdagsvalet blev Socialdemokraterna överlägset största parti i Sverige. Men det var några andra (inkl SD) som bildade majoritet. - "Det är bedrövligt" gissar jag att SD tycker.

I Region Skåne blev Socialdemokraterna största parti. Men det bildades ett annat styre. - "Det är bedrövligt" gissar jag att SD tycker.

I hur många kommuner i landet (och regioner) som Socialdemokraterna är största parti men inte sitter i styret gitter jag inte räkna på. Men det är kanske dags för SD att växa upp och inse hur demokrati fungerar. Det är inte det minsta synd om er! Sluta gnälla!

II.   En av vinnarna på årets Svantessonbudget är Knugahuset. Man får 20 miljoner extra för att fira 50-års jubileum. Kunde inte jag ha fått en slant när jag fyllde 70?

III   Budgeten är en rejäl satsning på klimatet. Bensin ska göras billigare och miljöskadligare medan elbilar ska göras dyrare. Järnvägsunderhållet ska skäras ner medan vägunderhållet ska ökas. Reseavdragen ska ytterligare premiera den som kör bil till jobbet på bekostnad av den som åker kollektivt. Uppräkningen kan göras lång. Antagligen är det hela en populistisk satsning på varmare vintrar!

IV.   Apropå de höga bränslepriserna så ser jag att världens stora oljebolag första halvåret gjort rekordvinster. Det är många nollor i dom siffrorna. Någon som är förvånad?

V.   Vi har alltså tillsatt en regering som styrs från utsidan av ett parti som inte tror på klimatkrisen och fått en regering som innehåller politiker som litar på att vår Herre (och börsspekulanter) ska lösa eventuella problem som trots allt kan uppstå. Alltså gör det inget om utsläppen ökar när dom borde minska ännu mer. Det löser sig...

VI.   Såg ni knähunden Ulf Kristersson strutta runt i förödmjukelse i Ankara? Jag gissar att Mr Erdogan of Turkey njöt av knäkrypandet. Fast det lät som om hela den svenska strategin gick i kras när inte Ulf Kristersson lyckades uttala Turkiet rätt i sitt tal. Man vill ju heta Türkiye och inte förknippas med kalkoner och kallas Turkey.

För att inte ytterligare såra våra islamofober inom SD så fortsätter jag att numrera med romerska siffror och inte hemska arabiska siffror.

Läs:
Här är kommunerna där SD blev störst – men utan makt: Det är bedrövligt. - Dagens Samhälle
Stora nerdragningar i miljöbudget – här kapar man mest. - Ny Teknik
Regeringen vill bevara Bromma flygplats. - Ny Teknik
Det är bättre att vara ärlig, Pourmokhtari. - Peter Wennblad i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: