söndag 27 november 2022

Panik i Konungariket

» Swexit på frammarsch?

Har EU-byråkraterna nu slutligt skitit i det blå skåpet? Är senaste nytt från Bryssel det som slutligen får svensken att stödja en svensk Swexit? Det vill säga att Sverige ska gå ut ur EU. Vad det är som har hänt? Jo, ett förslag är på väg inom EU som kommer att chockhöja priset på snus! Skatten per kilo kan öka från 500 kronor till 1300 kronor. En dosa lössnus skulle öka i pris med 62 kronor! Skatten på tobaksprodukter ska höjas. Det mobiliseras för revolution. Rör inte vårt snus!

Till och med vår finansminister Elisabeth Svantesson är redo att kliva upp på barrikaderna och slåss för det svenska snuset till sista blodsdroppen.

Det här ska bli spännande att följa.

Man kan bli irriterad av mindre
Dagens citat

- "Man ska inte befinna sig här i en evighet på ett permanent uppehållstillstånd."

Yttrat av Sveriges migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD... f'låt M). Jag roar mig med att slå upp ordet "permanent" i Svensk ordbok och kan då notera att betydelsen är: - "som avses eller säkert kommer att bestå eller fungera under överskådlig tid" med motsatsen: - "temporär, tillfällig" och med jämförelse med: - "bestående, beständig, immanent, permanens, stadigvarande, varaktig".

Vad är det som vår kära migrationsminister har missat i svenskundervisningen? Har du så dålig kännedom om ords betydelse så hade du faktiskt inte fått godkänt i ett svenskprov för att få svenskt medborgarskap. Det krävs ju faktiskt att man kan skilja på olika ord och deras motsats. Läs på Maria Malmer Stenergard!

Det är alltså skillnad på "permanent uppehållstillstånd" och "tillfälligt uppehållstillstånd"! Ett "permanent" är just permanent i motsats till "tillfälligt" som är just tillfälligt. Ett "permanent uppehållstillstånd" är inte tillfälligt, det är permanent!

Dagens Sverigedumokrat

Jag gissar att jag utnämnt Björn Söder till Dagens Sverigedumokrat redan tidigare. Men jag kan inte undanhålla titeln från honom än en gång. Jag ser att Björn Söder återigen motionerat i riksdagen om att funktionen att utse svensk statsminister inte längre ska ske under demokratisk kontroll. Gissningsvis är den gode Björn Söder fortfarande så sur över att han inte fick bli talman att han nu vill ta ifrån talmannen funktionen som den som föreslår statsminister. I en av sina motioner till riksdagen kräver Björn Söder nämligen att uppdraget att utse vem som ska få i uppdrag att bilda regering ska avgöras genom avel och bero på vilka spermier som är snabbast i simningsracet. Björn Söder vill helt enkelt att uppdraget ska ges till Knugen, dvs i praktiken till hans rådgivare. Det finns faktiskt de som fortfarande hävdar att Björn Söder är en seriös politiker. Humorn släpper aldrig sitt grepp om svenska folket!

Fast vid närmare eftertanke så om Björn Söder hade varit talman så hade det kanske trots allt varit säkrare om Knugen skött jobbet!

Läs:
Svantesson om snuset: Orimligt förslag. - Svenska Dagbladet
Svantesson: Vi ska stå upp för svenska snuset. - Aftonbladet
Malmer Stenergard (M): Alla som vill stanna borde ha en plan. - Svenska Dagbladet
Björn Söder: Kungen ska föreslå statsminister. - Aftonbladet
Björn Söder: Kungen ska föreslå statsminister. - Expressen

Inga kommentarer: