fredag 18 november 2022

Bojkottförslag

» Ett brutet löfte.

I går lovade jag att inte rapportera mer om mutmästerskapen i Qatar. Ett löfte som det gick fort att bryta. Faktum är att jag såg en lista över företag som det kan vara lämpligt att bojkotta. Alltså företag som valt att vara officiella sponsorer av fotbollsspektaklet. Här kommer en lista på företag utan moral:

Sven Tycker
Adidas, Coca-Cola, Hyundai-Kia, Powerade, Sony, Continental, Castrol, Qatar Airways, Visa, Wanda Group, Anheuser-Busch InBev, Hisense, McDonalds, Mengniu Dairy, Vivo, Globant, Byju's och Crypto.com. En del företag har väl ingen verksamhet i Sverige så man vet inte vad det är för några.

Men, det här är alltså företag där jag rekommenderar att vi funderar en extra gång innan vi utnyttjar deras tjänster. Dom väljer alltså att sponsra ett arrangemang som tillkommit tack vare mutor i ett land utan demokrati, ett land som utnyttjar gästarbetare på ett vidrigt sätt. Ett vidrigt land kort sagt. Dessa företag vet om detta, men har valt att lägga sina pengar där trots detta och hjälper därmed en vidrig regim att tvätta sitt anseende.

Hur lågt kan man sjunka när pengar fladdrar?

Ni får fortsätta göra detta - men utan mig!

Läs:
Fotbolls-VM:s storsponsorer sitter still i båten trots massiva kritiken. - Resumé
FIFA World Cup 2022 Sponsors list. - Fifa

Inga kommentarer: