måndag 21 november 2022

Hédi Fried

» Ulf Kristerssons skam.

Hédi Fried har lämnat oss. Hon har blivit lite av en symbol för de som lyckades överleva Förintelsen i Tyskland under Naziståren. Hédi Fried och hennes syster överlevde koncentrationslägren och fick komma till Sverige efter kriget. Men, hennes föräldrar mördades av nazisterna. Hon ägnade en stor del av sitt liv i det Sverige som hälsat henne välkommen åt att berätta om Förintelsen, åt att påminna om det som hände för att det inte ska få hända fler gånger.

xxxxx
För många svenskar blev hon riktig kändis när Ulf Kristersson besökte henne och lovade: - "aldrig, aldrig skulle gå med på något samröre med SD." Ett löfte som inte varade så länge. Ulf Kristersson hävdade att löftet han gav handlade inte om att han och Moderaterna inte skulle ha något samröre med Sverigedemokraterna. Det handlade om att den dåvarande Alliansen (M+C+L+Kd) inte skulle ha samröre med SD. När Alliansen inte längre fanns gällde inte längre löftet!

Ett riktigt vidrigt beteende från en makthungrig politiker utan anständighet som egentligen var villig att offra vad som helst för att nå Makten med stort M.

Det enda vi andra kan göra är att ständigt påminna Ulf Kristersson om hans löfte och hans löftesbrott.

Läs:
Hédi Frieds arv är oskattbart. - Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet
Det var precis det här Hédi Fried varnade för. - Fanny Jönsson i Aftonbladet
Hédi Fried fyller Kristerssons Instagramflöde. - Aftonbladet
Willy Silberstein: Var en röst för de överlevande i Sverige. - Aftonbladet TV

Inga kommentarer: