onsdag 9 juni 2021

Om talande tystnad

» Och kanske skam.

Med tanke på förmågan att hålla en talande tystnad från gårdagens mycket talande tystnad från Attendos VD så kan vi konstatera att det är fler som gärna håller tyst. Även om dom själva sysslar med avlyssning...

Vem lyssnar egentligen
Jag ser att vår Försvarsminister Peter Hultqvist inte är nöjd med de svar på frågor som han ställt till ansvariga i Danmark och USA när det gäller hur danskarna hjälpt amerikanska spionorganisationen NSA att avlyssna bland annat svenska politiker och tjänstemän.

Av de kommentarer jag sett från Danmark så verkar det mest gå ut på att man tycker att det hela inte är något att bry sig om. Hänt är hänt, nu går vi vidare och glömmer det hela! Någon direkt ursäkt och löfte om att det inte ska upprepas har jag inte sett. Från USA:s sida är tystnaden ännu mer talande. Jag har egentligen inte sett någon undanflykt, förklaring, ursäkt osv därifrån. Varken till Sverige, Tyskland eller något annat land som varit utsatt.

Det är bara att konstatera att när det gäller spionage så finns det inga vänner eller fiender. ALLA är fritt villebråd! Vi fortsätter på linjen: - "Vem kan man lita på?" Och kan konstatera att svaret är: - "Ingen!".

Inga kommentarer: