onsdag 23 juni 2021

Förlorarna

» Klimatförnekarna förlorade.

I klimatdebatten kan vi konstatera att de verkliga klimatförnekarna har gått under jorden. Dom där som förnekade att människans påverkan på klimatet var skadlig och som inte trodde på att om inget görs så kommer vi att få stora problem i framtiden. Här i Sverige var dessa klimatförnekare främst aktiva och häckade i Sverigedemokraterna. Men även inom Moderaterna och Kristdemokraterna fanns det en hel del med skygglapparna framme. Med tiden har dessa totalförnekare insett verkligheten och bytt åsikt eller gått under jorden. Dom finns knappt kvar. Man får leta ganska intensivt för att hitta dom numera i debatten.

Det är värt att notera
Vi har alltså kommit så långt nu att i stort sett alla är eniga om att vi måste göra något. Nu handlar istället diskussionen om VAD som är lämpligast att göra och hur mycket var och en medborgare faktiskt måste göra eller avstå från att göra.

Världens stora ledare träffas och har alla insett allvaret. Dom gör det ena löftet efter det andra. En dag kanske man till och med uppfyller sina löften. Svensken har insett allvaret och kräver av samhället att vidta åtgärder, innan dom flyger till Thailand för två veckor med sol och krogrundor.

Man kan uttrycka det som att Miljöpartiet vann men förlorade ändå.

Klimatförnekarna har förvandlats till Kärnkraftskramare och Plastpåseälskare.

Läs:
En mörk bild för klimatet – varnas för extrem hetta och torka. - SVT

Inga kommentarer: