tisdag 1 juni 2021

Ett dilemma

» Politiska stolpskott.

I dag är det en sådan där dag då uppslagen om vad jag ska klaga och gnälla på här på dagens Sven Tycker faktiskt är många.

* Jag kunde ju fortsätta på gårdagens spionskandal. Att USA tror sig ha rätt att göra precis som man vill - även mot sina vänner. Hur tror ni att Vita Huset och Pentagon hade reagerat om det avslöjats att Sverige för att hjälpa Saab hade spionerat på Boeing? Eller om det avslöjats att Tyskland avlyssnat USA:s president?

* Jag såg att man från högern nu tydligen erkänner att Marknadshyror kommer att höja hyrorna rejält. Det framförs nämligen nu att det är bättre att öka bidragen (dvs bostadsbidagen) så att hyresvärdarna kan plocka ut de högre lyxhyrorna.

* Jag såg en undersökning från Lärarförbundet som visade att allt färre lärare är behöriga. Huvudskälet till detta är att främst kommersiella vinstmaximerande Friskolor väljer att medvetet anställa obehöriga lärare istället för behöriga lärare för att på så sätt spara på lönekostnaderna (och alltså kunna höja vinsten och öka utdelningen till ägarna).

* Eller varför inte det faktum att borgerlighetens jakt på "Bidragssamhället" bland annat visar sig i att den svenska A-kassan i en Europeisk jämförelse numera tillhör bland de lägsta.

Jag kan inte hålla mig från skratt
Till slut bestämde jag mig för att utse två politiska stolpskott. Vi börjar med Veckans Sverigedumokrat! Det är dock lite fusk för Bertil Malmberg fick den här titeln redan den 5 maj. Nu står det klart att sverigedemokraten Bertil Malmberg som sitter i regionfullmäktige i Sörmland för SD nu kommer att åtalas för det som kallas "Hets mot folkgrupp". Helt i enlighet med den rasism som frodas inom SD så hävdade Bertil Malmberg i samband med en debatt i Regionfullmäktige från talarstolen att sydsudaneser är den folkgrupp som har lägst IQ av alla. Vi ädla blonda ariska nordbor med vårt fina vikingablod i ådrorna ligger naturligtvis högst på skalan. Sedan går det nedåt. Antagligen ju mörkare hud man har. I botten hittar vi sydsudaneser. Personligen kan jag då tillägga att ännu längre ner hamnar Bertil Malmgren och hans rasistiska partivänner...

Mitt andra politiska stolpskott får bli moderaternas rättspolitik rent allmänt. För någon dag sedan såg jag att M:s rättspolitiska talesperson Johan Forssell tyckte att vi skulle öka rätten för enskilda att bruka våld, den s.k. nödvärnsrätten. Denna är dock ganska rejält utbyggd i Sverige redan idag. Hotas du av våld har du helt enkelt rätt att använda våld för att försvara dig. Men du får alltså inte använda mer våld än nödvändigt. Du får försvara dig, men du får inte utnyttja den rätten till att bestraffa en misstänkt brottsling. Om en tjuv försöker stjäla din trädgårdsstaty får du alltså lov att gå ut för att hindra tjuven och använda visst våld för det. Men, du får alltså inte ta fram familjegeväret och skjuta ihjäl tjuven. Johan Forsell verkade nästan se ett amerikanskt samhälle som drömmen. För att försvara sig har var och en automatkarbin i garderoben och en Magnumrevolver i en låda i sängbordet. Det är dock inte för att försvara sig mot grova brottslingar dom oftast används utan lika ofta mot grannen som kommer och vill låna socker eller när det slår slint för någon i familjen och då mot helt oskyldiga.

Nu ser jag att Moderaterna i Västsverige i en motion vill att man ska sätta in militär mot kriminella gäng och liknande. Bara kort efter årsdagen av senast militären i Sverige användes inom Sverige - Ådalen! Militären är inte utbildad för den typen av insatser. Bara för att dom är beväpnade till tänderna är dom faktiskt inte lämpliga för att upprätthålla lagen. All internationell erfarenhet visar att det blir katastrof av det. Moderat rättspolitik präglas av ständiga stolpskott! Så är det bara. Svensk polis lider fortfarande av den centraliserade polisorganisation som Moderaterna drev igenom under borgerliga regeringsår. Som resulterade i fallande intresse för att utbilda sig till polis och att poliser lämnade yrket. Trots ökad utbildning och nyanställningar lider svensk polis fortfarande av stolpskottens insatser inom området.

Låt mig citera professor Leif GW Persson: "Jag förstår inte riktigt vad den här Forssell håller på och härjar om. Han verkar ju klättra på väggarna hela tiden. Han kanske borde ägna sig åt nåt annat. Miljö, jordbruk eller vad som helst. Kriminalpolitik är inte bra för svaga själar."

Läs:
Danmark har mycket att förklara – för fler än Sverige. - Helsingborgs Dagblad
Svensk a-kassa låg så in i Norden. - Dagens Industri
SD-politikern Bertil Malmberg åtalas för hets mot folkgrupp. - Dagens Nyheter
SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp. - Aftonbladet
SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp. - Expressen
M-förslag: Sätt in militär mot gängen - ”Måste återta Sverige”. - Dagens Samhälle

Inga kommentarer: