tisdag 15 juni 2021

Tänkvärd

» Vem blir kriminell?

Att invandrare är ett bekymmer för brottsligheten är något som vi alla har fått veta. En sverigedemokrat kan väl knappast öppna munnen utan att poängtera sambandet mellan invandrare och kriminalitet. Alla invällande utlänningar har ju resulterat i en våldsam ökning av kriminaliteten (det stämmer inte med verkligheten men med SD:s världsbild). Moderata förespråkare har villigt köpt den sverigedemokratiska retoriken för att köpa SD:s stöd i Riksdagen och göra Ulf Kristerssons dröm uppfylld - att bli statsminister.

Faktum är att det ligger lite i resonemanget. Invandrare är faktiskt överrepresenterade som kriminella. 2,5 gånger faktiskt. Så om vi gör oss av med alla invandrare så skulle vi få en märkbar minskning av brottsligheten.

Vem är det som blir kriminell
Men så tittar vi vidare på statistiken. Det visar sig då att män är tydligt mer överrepresenterade i brottsstatistiken. Män är 3,5 gånger överrepresenterade. Så ska vi minska kriminaliteten så får vi göra oss av med alla män! Eller kanske inte...

Vi tittar vidare i statistiken. Personer med låg utbildning, endast motsvarande Grundskola, är ännu mer överrepresenterade. Närmare bestämt 5,7 gånger överrepresenterade. Målsättningen måste ju då vara att tvångsutbilda alla som bara har Grundskola.

Bland människor som lever på Försörjningsstöd är risken att hamna i kriminalitet ännu större. 6,1 gånger är den gruppen överrepresenterade när det gäller brottslighet. Med SD:s förmåga att hitta enkla lösningar så tror jag att dom kommer att föreslå att vi avskaffar Försörjningsstödet!

Kanske är det så att den mest effektiva metoden att minska kriminaliteten vore att införa någon form av Basinkomst eller Medborgarlön till alla som garanterar att alla har en levnadsstandard som är rimlig. Det kostar kanske mindre än vad vi skulle spara i form av kostnader för kriminaliteten?

Läs Andreas Magnussons rader nedan och fundera. Fundera mer än en gång i motsats till vad sverigedumokrater i allmänhet gör. Dom tänker inte ens en gång...

Läs:
Det är nu vi skapar framtidens brottslingar. - Andreas Magnusson på Magasin Para§raf

Inga kommentarer: