torsdag 24 juni 2021

Politiken från sin värsta sida

» Om att måla in sig i ett hörn.

Partierna och partiledarnas uppträdande just nu tycker jag visar på politikens sämsta sida. I stort sett alla målar in sig i sitt eget hörn. När situationen blivit som den är och där partiernas mandat i Riksdagen ser ut som det gör så måste faktiskt alla vara villiga att kompromissa.

Ulf Kristersson väntar fortfarande på att situationen i Riksdagen ska förändras så att han kan uppnå sitt mål - att bli statsminister. Han har faktiskt fortfarande inte fattat att han faktiskt förlorade valet 2018. Han var ganska tidig med den nuvarande trenden att inte acceptera valresultatet. Även om han ju trots allt inte hävdade att det berodde på fusk med rösträkningen. Den sjukan har spritt sig på många håll. Donald Trump var först, han hävdar ju fortfarande att han förlorade pga fusk. Han har dock fått ett antal efterföljare som hävdat samma sak när valresultatet inte har passat. Centern har målat in sig i sitt hörn och Liberalerna har målat in sig i sitt hörn. Fast det bryr sig väl inte så många om? Ebba Busch ettrar på och Jimmie Åkesson väntar på att få ställa krav på Ulf Kristersson.

Det är nästan så att jag hoppas att Ulf Kristersson får chansen. Det ska bli kul att se när han ska kompromissa ihop något med Jimmie Åkesson på ena sidan och Nyamko Sabuni på den andra sidan och som inte Annie Lööf sparkar bakut av när hon ser det. För även om Ulf, Ebba, Nyamko och Jimmie kan kompromissa ihop något så krävs det ju passivt stöd från Annie också. Kanske ska vi hoppas på ett Extraval? Det positiva med det är att vi ju slipper i varje fall Liberalerna i fortsättningen.

Hur som helst så ser jag i Novus undersökning att den partiledare vars förtroendesiffror verkligen förändrats är Nooshi Dadgostars. Hennes förtroende har ökat rejält även utanför partiet. Det låter väl bra?

Gå med i Vänsterpartiet.

Läs:
Stefan Löfven återigen ensam på förstaplatsen, Dadgostars förtroende ökar. - Novus

Inga kommentarer: