fredag 19 juni 2020

Internationella flanerardagen

» Visa ansvar

I morgon är det Världsdagen för flyktingar. I går berättade FN:s flyktingorgan UNHCR att närmare 80 miljoner människor i dag befinner sig på flykt runt vår jord. Det är en procent av hela jordens befolkning. 80 miljoner är ungefär lika många som bor sammanlagt i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Österrike och Schweiz.

UNHCR
Det är en fördubbling av antalet flyktingar på 10 år. 30 miljoner av dessa flyktingar är barn. Till stor del lever man under vidriga förhållanden i stora flyktingläger utan någon som helst framtidstro.

Vad gör vi då i Sverige? Jo vi diskuterar hur vi ska sätta ett tak på hur många flyktingar vi ska ta emot. Ett MYCKET lågt tak. När taket har uppnåtts ska vi antagligen stänga gränsen. Sverigedumokraterna vill helst att vi ska minska antalet flyktingar som redan finns här genom att skicka iväg dom. Den lilla rännil av dessa 80 miljoner flyktingar som lyckas ta sig till Sverige granskas allt hårdare. Genom nyckfulla beslut skickar vi tillbaka flyktingar till världens farligaste länder. Länder som vi avråder från att man reser till. Men människor som flytt därifrån skickas tillbaka dit för att vi ska sända signaler om att inte söka sig till Sverige.

Flyktingar som trots allt får uppehållstillstånd ska bara få tillfälliga sådana för att markera att vi inte vill ha dom här i Sverige. Ett förhållande som naturligtvis gör att dom inte bryr sig om att etablera sig i Sverige eftersom vi talar om för dom att dom ska bara få stanna här några år. Tillfälliga uppehållstillstånd är ett sätt att tala om för flyktingar att dom inte ska etablera sig i Sverige, inte lära sig språk, inte skaffa jobb osv.

Men däremot exporterar vi villigt vapen till världens krigshärdar. Vi måste ju leva! Den växande skaran flyktingar kan bo i enorma flyktingläger i grannländerna. Det är bättre att dom tar hand om dom än att vi ska behöva dras med dom.

Svensk flyktingpolitik har utvecklats till en skam! Bara för att många andra länder uppför sig skamligt så ska Sverige också göra det tycks man resonera. SKÄMS!

Läs:
Ny rapport: 80 miljoner människor på flykt i världen. - SVT

Inga kommentarer: