lördag 13 juni 2020

Så kallat miljötänk

» Jag är förundrad och imponerad

Branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik oroas över att det ska bli trängsel i kollektivtrafiken. Folkhälsomyndigheten uppmanar till att hålla avståndet om vi ska åka i kollektivtrafiken. Se länk 1.

Ett kvarvarande Pågatåg
Vad gör då Länstrafikbolaget Skånetrafiken för att det inte ska bli trängsel? Jo, man glesar ut trafiken. Bussentreprenören Nobina varslar 255 busschaufförer. Arriva, som kör Pågatågen, varslar 300 anställda. Precis de åtgärder som ska genomföras för att det inte ska bli trångt på tågen och bussarna? Se länk 2 och 3.

Eller också kanske man drar in på trafiken för att spara pengar så att man kan betala subventioner till flygplatserna i Ängelholm och Kristianstad. För att färre ska ta bussen och tåget så drar man in turer och för att fler ska ta flyget så betalar man ut subventioner till flygplatserna. Visst är dom smarta inom Region Skåne? Se länk 4.

Jag är förundrad och imponerad!

Läs lite artiklar:
1. Oro för trängsel i kollektivtrafiken i sommar. - Helsingborgs Dagblad
2. 255 busschaufförer varslas när Skånetrafiken drar ner på turer. - Helsingborgs Dagblad
3. 300 anställda på pågatågen varslas om uppsägning. - Helsingborgs Dagblad
4. Region Skåne överväger miljonstöd till Ängelholms flygplats. - SVT Skåne

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

De statliga subventionerna av flyget ska utökas ytterligare. Är det inte dags att flygpassagerare betalar ett biljettpris som motsvarar kostnaden? Det får tågresenärer, bussresenärer och bilister göra som reser längre sträckor? https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=7494607