lördag 20 juni 2020

Världsdagen för flyktingar

» Uffe, Uffe, det vill sig inte

Jag ser en liten notis i Aftonbladet som berättar om "Kristerssons ilska efter Lindes tyskintervju." En rubrik som uppriktigt sagt säger mer om moderatledaren Ulf Kristersson än den säger om utrikesminister Ann Linde.

Vad det handlar om är att Ann Linde tydligen intervjuats av tyska Deutsche Welle. Där har hon fått frågan om den svenska strategin när det gäller Coronasmittan. En strategi som förenklat innebär att tro på personligt ansvar istället för statliga förbud. Men, Ann Linde ansåg också att man misslyckats när det gällde äldreomsorgen på många håll i landet och lade delar av skulden för detta på en allt för omfattande privatisering av vården.

Något som tydligen gjorde Ulf Kristersson riktigt upprörd. Om detta beror på att han har dåligt samvete eller på att han inget begriper kan jag inte avgöra. Han har ju på senare tid sällat sig till de som vet precis vad som skulle gjorts - nu när vi har delar av facit. När det begav sig var han inte ivrigt ute och krävde hårdare tag med mer förbud och nedstängning av verksamheter.

Visserligen ska det erkännas att Ebba Busch och Jimmie Åkesson varit ännu duktigare på att vända kappan efter vinden och gå ut och kritisera att man inte gjort det ena eller det andra när man nu har facit. Att man sedan glömde att berätta att det var detta som skulle gjorts när det var aktuellt är ju bara misstag.

Ebba Busch har ju talat om att vi övergett de gamla. Det ska då påpekas att den statsbudget som Kd drev igenom med hjälp av Moderaterna och Sverigedumokraterna innebar att statsbidragen till kommunerna för äldreomsorgen skars ner. I många kommuner runt om i landet där Kristdemokraterna kommit till makten har detta inneburit att satsningar på personalen inom äldreomsorgen som tidigare gjorts dragits in. I det Stockholm där äldreomsorgen verkligen drabbats illa är Kristdemokraterna med och styr över äldreomsorgen. Jag tycker faktiskt att Ebba Busch, Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson ska hålla tyst om man inte ställt kraven INNAN man hade facit.

När det gäller Ulf Kristersson så är det uppenbart att han börjar få panik. Moderaterna kommer allt längre från makten och skulden till detta har till stor del Ulf Kristersson själv som genom sitt hattande och sina tidigare skandaler är en katastrof som moderatledare.

Avveckla välfärdsstaten

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten." /Ulf Kristersson som nyvald riksdagsledamot 1990.

Läs:
Ulf Kristersson till attack mot Ann Linde efter tv-intervju. - Aftonbladet
Moderaterna flyr sitt ansvar i krisen igen. - Aida Hadžialic i Aftonbladet

Inga kommentarer: