onsdag 10 juni 2020

Olof Palme

» Mordet på Olof Palme

Så har då Palmeutredarna lämnat sin slutrapport och berättat vem dom tror/anser är skyldig till mordet på Olof Palme. Och eftersom den utpekade begick självmord för 20 år sedan så läggs därför utredningen ner. Något som naturligtvis inte kommer att tillfredsställa alla de som har andra teorier om vad som verkligen hände. Allt från hemliga utländska agenter till inhemska poliser till diverse andra knäppgökar eller marsianer. Själv har jag bestämt mig för att tro på åklagaren Krister Petersson och lägger därmed det hela till handlingarna. Och konstaterar att klantiga idioter till tidigare utredare gjort att mordet egentligen aldrig kommer att få ett rättsligt slut.

Olof Palme
Den som pekas ut som mördaren, den s.k. Skandiamannen, har bevisligen befunnit sig på platsen. Han hade sin arbetsplats i anknytning till mordplatsen och jobbade över den aktuella kvällen. Han var tydligen lätt berusad på jobbet. De vittnesmål han lämnat om vad han gjorde på platsen har varit förvirrade och har inte alls stämt med vad andra vittnen berättat. Det kan tolkas som att han försökt vilseleda polisen. Han var välkänd Palmehatare och var engagerad i Moderaterna.

Jag undrar egentligen hur många Palmehatare som dagen efter mordet jobbade ihärdigt med att skrapa bort sina hatfulla klistermärken, plocka ner hataffischer och på andra sätt försökte sudda bort spåren av sitt hat.

Hur som helst så tror jag på att utredarna nu kommit fram till en korrekt slutsats. Den 28 februari 1986 mördade Stig Engström Sveriges statsminister Olof Palme genom att skjuta honom på öppen gata. Punkt!.

Jag tycker att vi hedrar Olof Palmes minne genom att skänka en slant till Olof Palme International Center.

Olof Palme International Center

Inga kommentarer: